ÅPNET MED SEIER: Tommy Rustad vant sesongens første STCC-løp, men ble påkjørt i det andre, og måtte bryte. Dermed ligger han på en tredjeplass sammenlagt etter åpningshelgen i danske Resenbro.Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
ÅPNET MED SEIER: Tommy Rustad vant sesongens første STCC-løp, men ble påkjørt i det andre, og måtte bryte. Dermed ligger han på en tredjeplass sammenlagt etter åpningshelgen i danske Resenbro.Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

Overrasket Rustad åpnet STCC-sesongen med seier

- Hadde ikke forventet å gjøre det så bra.

|||Tommy Rustad startet årets sesong i STCC der han avsluttet fjorårets - på toppen. Han vant det første løpet på Jyllandsringen søndag.

- Det kunne ikke blitt en bedre start, og jeg er selvsagt veldig godt fornøyd. Jeg må vel si at jeg kanskje er litt overrasket også, for jeg hadde ikke forventet å gjøre det så bra her på Jyllandsringen, sa Tommy Rustad etter at de to løpene og den første runden i årets STCC var over.

Han klarte ikke å følge opp den gode åpningen i det andre løpet søndag, for da ble han påkjørt av en annen bil. Skadene på Rustads Volvo var så store at han måtte bryte.

Han ligger på tredjeplassen sammenlagt etter at den første runden er over. Bare svenskene Robert Dahlgren og Johan Sturesson er foran nordmannen.

- I det første løpet ble jeg veldig presset av den tidligere formelkjøreren Jan Magnusson mot slutten, men han forsøkte seg aldri på noe ureglementert for å komme forbi. Jeg måtte bruke all den rutinen jeg har for å holde ham bak. Heldigvis gikk det bra, fortalte Rustad.

- Det er alltid bittert å måtte bryte et løp etter å ha blitt påkjørt, men jeg vil heller ha en seier og et brutt løp enn to fjerdeplasser, slo en offensiv Rustad fast.

Den neste runden i STCC kjøres på Knutstorp i Sverige 7. og 8. mai.

(NTB)