Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overrasket Stöckl før Hoppuka: - Det har aldri skjedd før

Den norske troppen stinn av selvtillit.

LANDSLAGSSJEF: Alexander Stöckl er på plass i Oberstdorf i Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
LANDSLAGSSJEF: Alexander Stöckl er på plass i Oberstdorf i Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Hoppuka, kvalifisering, på NRK1 klokka 17.15

OBERSTDORF (Dagbladet): Landslagstrener Alexander Stöckl (42) og de norske hopperne ankom Oberstdorf i Tyskland søndag kveld. I dag starter Hoppuka med kvalifisering klokka 17.15. Tirsdag går det første rennet i Schattenbergbakken, der Sigurd Pettersen har bakkerekorden med 143,5 meter.

Det er en norsk tropp stinn av selvtillit som angriper den 64. Hoppuka. Norge har fire hoppere blant de ti beste i verdenscupen.

- Det har aldri skjedd før i min tid. At vi har fire mann som er forhåndskvalifisert er positivt, sier Stöckl til Dagbladet.

Overrasket Vi møter ham etter den internasjonale pressekonferansen i Oberstdorf sentrum. På podiet har han nettopp sett sin beste elev - Kenneth Gangnes (26) - snakke om forventningene til Hoppuka, sammen med blant andre storfavoritten Peter Prevc.

De to er nummer én og tre i verdenscupen. Bak Gangnes på tredjeplass følger Johann André Forfang og Daniel-André Tande på fjerde- og femteplass. Andreas Stjernen er nummer ti.

Stöckl innrømmer at han er overrasket over de norske framgangene denne sesongen. Mange hadde sett for seg et tomrom etter at Anders Bardal og Anders Jacobsen la opp. I stedet proklamerer sportssjef Clas Brede Bråthen:

NORGES BESTE HOPPER:  Kenneth Gangnes. Foto: NTB Scanpix
NORGES BESTE HOPPER: Kenneth Gangnes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har aldri hatt et bedre lag i Hoppuka.

Stöckl er enig:

- Dette hadde ingen regnet med. Heller ikke vi. Laget er veldig ungt. Det er overraskende at såpass mange har klart å prestere på sitt beste nivå flere ganger.

- Hvordan skal dere opprettholde stabiliteten gjennom Hoppuka?

- Fram til nå har rutinene i verdenscupen fungert bra. Vi prøver å opprettholde de samme rutinene med tanke på oppvarming og forberedelser - når vi drar til bakken, og så videre. Prosessen går som en vanlig verdenscuphelg.

Veldig stabil Stöckl legger ikke skjul på at sloveneren Prevc i utgangspunktet er den største favoritten til å vinne Hoppuka. Men ingenting er hogd i stein.

- Prevc har vært veldig stabil. Han har vunnet flest renn, og har den største muligheten. Han leder verdenscupen sammenlagt. Samtidig er det en utfordring å komme til Hoppuka som favoritt. Det er vanskelig å håndtere presset og forvetningene, sier Stöckl.

LAGET I HOPPUKA:  Fra venstre: Joachim Hauer, Halvor Egner Granerud, Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Kenneth Gangnes, Anders Fannemel, Johann André Forfang.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
LAGET I HOPPUKA: Fra venstre: Joachim Hauer, Halvor Egner Granerud, Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Kenneth Gangnes, Anders Fannemel, Johann André Forfang. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Norges på papiret største favoritt - Kenneth Gangnes - gleder seg i alle fall:

- Du kjenner på det. Det skal bli godt å komme i gang.

Sju på rad Også tyskeren Severin Freund blir trukket fram som en av de store favorittene. Men tyskerne har for vane å ikke håndtere det massive presset på hjemmebane.

Etter Oberstdorf fortsetter Hoppuka i Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen.

Østerrike har vunnet Hoppuka sju år på rad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media