EM-BRONSE: Karoline Bjerkeli Grøvdal var glad etter bronse i Amsterdam-EM.
Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300 / NTB Scanpix
EM-BRONSE: Karoline Bjerkeli Grøvdal var glad etter bronse i Amsterdam-EM. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300 / NTB ScanpixVis mer

Overrasket stort med bronse på 10 000 meter. Dropper 5 000 meter i kveld: - Ingen lett avgjørelse

Karoline Bjerkeli Grøvdal.

(Dagbladet): Karoline Bjerkeli Grøvdal overrasket stort da hun for tre dager siden sprang inn til bronse under EM i Amsterdam på 10 000 meter.

I kveld skulle hun egentlig kjempe om medlajer på 5000 meter i det samme mesterskapet, men det blir det ikke noe av.

«I samråd med teamet rundt meg har jeg bestemt meg for å stå over 5000 meter-finalen i kveld. Det er ingen lett avgjørelse å ta når formen er så bra og jeg mener jeg kunne vært med i kampen om medaljene. Men en tøff 10 000 meter sitter i beina, og da er det viktig å være kynisk med tanke på andre viktige ting som skjer senere i sommer- OL I RIO! Der går jeg «all in» på både 10 000 og 5000! Da skal det ikke spares på noe. Jeg er stolt og glad for en bronsemedalje i EM. Jeg gleder meg allerede til neste løp om ikke lenge!», skriver hun selv på Instagram.

Tida på 10 000 meter ble 31.23.45. Etterpå røpet 26-åringen at hun har hatt en hemmelig medaljeambisjon inn mot mesterskapet.

- Man sier at man ikke tenker på medalje, men innerst inne er det det eneste man gjør. Men det blir sånn at man må beskytte seg selv litt, uttalte Bjerkeli Grøvdal til NRK.

Bjerkeli Grøvdal har hatt en karriere preget av mange skader og mye sykdom. Derfor gjorde hennes første seniormedalje ekstra godt