- Overrasket

Norges landslagssjef Hege Riise (53) får støtte etter å ha vraket flere sentrale spillere.

EKSPERT: TV 2s Solveig Gulbrandsen følger det norske kvinnelandslaget nøye. Foto: Terje Pedersen / NTB
EKSPERT: TV 2s Solveig Gulbrandsen følger det norske kvinnelandslaget nøye. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Under presentasjonen av sin første landslagstropp valgte Riise å droppe flere etablerte spillere.

Maria Thorisdottir, Vilde Bøe Risa og Karina Sævik er blant de utelatte. Til sammen er det fem spillere ut og seks nye inn.

TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen anerkjenner overfor Dagbladet at hun ikke så vrakingene komme.

- Ble du sjokkert?

- Jeg ble overrasket. Det er jo spillere som har vært med som ganske faste i bruttotroppen hele veien. Men det er spillere som kanskje har underprestert litt, svarer Gulbrandsen.

Hun mener endringene i troppen kommer av at laget presterte dårlig under EM i England i sommer. Norge tapte blant annet 8-0 for vertsnasjonen og røk ut allerede etter gruppespillet.

- Det går ut over noen enkeltspillere her, fordi man skal skape konkurranse og få fram at prestasjon er viktig. Jeg tror nok ikke det er sånn at disse spillerne er ute for alltid, men akkurat nå var det et klart og tydelig varsel fra Hege Riise, om at hun ønsker prestasjoner over tid som er bra, forklarer Gulbrandsen.

PÅ PRESSEKONFERANSE: Landslagssjef Hege Riise tar ut troppen til kampene mot Belgia og Albania. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
PÅ PRESSEKONFERANSE: Landslagssjef Hege Riise tar ut troppen til kampene mot Belgia og Albania. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

Hege Riise forklarte utelatelsene på følgende måte:

- Når vi tar med noen flere forsvarsspillere, blir konkurransen enda skarpere på de offensive plassene. Da er det noen som naturlig må ut. Vi føler et behov for å hente inn spillere som har prestert i Toppserien over tid, seinest i Champions League. Det er et viktig signal, sier Norges landslagssjef til NTB.

PINLIG TABBE: TV-profilen Dag Solheim skulle bare slå av en prat med Hege Riise i Barcelona. Det gikk ikke helt etter planen...Video/reporter: Kristoffer Løkås / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Den første avgjørende kampen i VM-kvalifiseringen er borte mot Belgia 2. september. Deretter venter Albania fire dager seinere på Ullevaal.

Norge kan ta seg til sitt niende VM-sluttspill av like mange mulige allerede i den første kampen. Ett poeng mot Belgia er nok. Klarer man ikke det, vil et begrenset tap (inntil tre mål) og hjemmeseier over Albania 6. september også løse ut billett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer