STRAFFES: Visepresident i Friidrettsforbundet, Tore Hordnes (t.v) forteller at den aktuelle idrettsutøveren vil bli straffet. På bildet er Hordnes sammen med president i Friidrettsforbundet, Svein Arne Hansen.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
STRAFFES: Visepresident i Friidrettsforbundet, Tore Hordnes (t.v) forteller at den aktuelle idrettsutøveren vil bli straffet. På bildet er Hordnes sammen med president i Friidrettsforbundet, Svein Arne Hansen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Overstadig beruset idrettsutøver straffes

Friidrettsforbundet har aldri tidligere måttet gi advarsel etter alkoholbruk.

(Dagbladet): I går kom det fram at flere norske utøvere refset ledelsen i Norges Friidrettsforbund i etterkant av Lag-EM forrige måned. Det meldte TV 2.

Mesterskapets avsluttende bankett skal ha utviklet seg til å bli en fylleskandale, og særlig en person var overstadig beruset under arrangementet.

Straffes Nå får den aktuelle personen straff.

- Den personen det gjelder vil få en skriftlig advarsel i forhold til de retningslinjene som gjelder. Der står det for eksempel at i seniormesterskap skal ingen være synlig rusa, sier visepresident i Friidrettsforbundet Tore Hordnes til NRK.

Det er første gang Friidrettsforbundet opplever noe liknende.

- Vi har aldri gitt advarsel for brudd på retningslinjene når det gjelder alkohol tidligere, sier Hordnes.

Skrev brev Det var Kristin Sundsteigen og Grete Etholm som skrev brev til forbundets ledelse. I brevet står det blant annet:

«Under banketten var det tilgjengelig store mengder alkohol. Dette i kombinasjon med oppfordring og tilgjengeliggjøring av alkoholholdige drinker fra andre utenlandske deltagere ved dette arrangementet, resulterte i at enkelte, og i særdeleshet én person ble overstadig beruset - i så stor grad at denne personen ikke var i stand til å ta vare på seg selv, ei heller forholde seg til det som foregikk rundt.»

Det ble også rettet grove beskyldninger mot Svein Arne Hansen, President i Norges Friidrettsforbund og Det europeiske friidrettsforbundet. Han tar selv avstand for beskyldningene.

Hansen får støtte av visepresidenten etter at beskyldningene ble kjent.