- Overtal IOC

President i Verdens antidopingbyrå (WADA), Richard Pound, mener Norge ikke skal bruke jussen for å frata Johann Mühlegg gull på 30 kilometer og jaktstarten.

Norges Idrettsforbund (NIF) og president Kjell O. Kran mener Den internasjonale olympiske komité (IOC) burde fratatt Mühlegg alle tre gullmedaljene når han først var dopingtatt. NIF har allerede varslet et grundig forarbeid før forbundet vil gå til juridiske tiltak for å strippe spanieren for gullet.

- Vi skal trekke inn all den kompetansen vi kan finne og presse på for at IOC skal diske Mühlegg fra alle øvelsene. Vi tar gjerne en rettssak. Dette er en feilvurdering av IOC, sier Kran til Dagbladet.

For historiebøkene

Det siste er IOC-medlem og WADA-sjef Richard Pound enig i. Likevel kommer han med følgende råd til Norge.

- Før de går til sak synes jeg de burde forsøke å overtale IOC. Bruke både tekniske, politiske og etiske aspekter ved at en dopingtatt utøver for alltid skal stå i historiebøkene som OL-vinner, sier han, og mener IOC bør få følgende beskjed:

- Vi skjønner at dere valgte ei konservativ linje under OL, men nå er det på tide å sende en melding til alle jukserne. Reglene er til for å beskytte de uskyldige, ikke motsatt, sier Pound til Dagbladet.

Gjennom FIS

Middelet Mühlegg ble tatt for å ha brukt (NESP) inntas ikke på konkurransedagen. Det mener Pound er en enda større grunn til at han bør miste de to gullene han har for øyeblikket.

Hans fremste råd til de nasjonale forbundene er å gå gjennom Det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Men det er klart at det kan være en idé å gå gjennom idrettens egen voldgiftsdomstol (CAS), sier Pound.