Overtar for Bent

Rosenborgs hjemhenting av Fredrik Winsnes fra Hammarby ble Bent Skammelsruds bane. Samtidig er det Åge Hareides første virkelige grep på Lerkendal.

Bent Skammelsrud (36) kom til gårsdagens møte med et absolutt ønske om å forlenge spillerkontrakten med Rosenborg. Han endte opp med en jobb i klubbens trenerteam. Og det tøffeste for Åge Hareide var ikke å pensjonere mannen med 11 strake seriemesterskap som fotballspiller.

Det tøffeste var å fortelle ham det.

- Veldig vanskelig - det går jo på følelser, sier Åge Hareide om akkurat den biten. - Selvfølgelig ønsket Bent å spille en sesong til. Men jeg hadde bestemt meg før møtet - jeg tok jo avgjørelsen da laget var i Italia tidligere i uka.

- I ro og fred bestemte jeg meg da for at jeg var nødt til å tenke lenger enn ett år fram i tida, sier Hareide.

Ikke gøy

Flere hadde det tungt i går:

- Det er litt vemodig, jeg må innrømme det etter 12 år i klubben, men jeg aksepterer at klubben ønsker å se lenger fram enn bare ett år, sa Skammelsrud til TV2.

Skammelsrud runder ikke av karrieren 12. november fordi han ikke lenger er god nok. Mot Lyon spiller han sin siste kamp fordi han er 36. Og fordi Hareide har bestemt seg for å tenke nytt. For han føler han må det.

Ansikt til ansikt

- Derfor var det viktig for meg å fortelle ham det ansikt til ansikt, sier Hareide. - Det var viktig for meg å forklare Bent hvordan jeg ser det og hva jeg føler.

Åge Hareide tok sin første store RBK-avgjørelse i full enighet med assistenttrener Ola By Rise og sportsdirektør Rune Bratseth. Etter et langt møte ble man enige om at Bent Skammelsruds kunnskap og erfaring nå skal brukes på spillerobservasjoner, kampobservasjoner, rolletrening - alt. Og dermed er en æra over.

Den neste skal skapes av Åge Hareide.

Skifter ut flere

- Jeg vil bygge opp et nytt lag, sier den påtroppende til Dagbladet. - Derfor måtte Bent gå. For når vi henter hjem Winsnes må vi mene noe med det. Han er jo tross alt landslagspiller.

Frykten for å få et stort spillerfrafall samtidig var også en viktig årsak. Om det sier Hareide:

- Vi blir nødt til å skifte ut spillere etter hvert. - Bærebjelker eller ikke - de kan ikke brukes til evig tid. Og derfor må man noen ganger, som nå i Bents tilfelle, sette strek. - Jeg ville fått panikk hvis plutselig flere sentrale spillere ga seg samtidig.

TILBAKE: Her er mannen som skal ta over Bent Skammelsruds rolle i RBK, Fredrik Winsnes.