Overtidsdrama i toppoppgjøret

Kovács sikret uavgjort mellom Godset og Molde.

Molde-Strømsgodset 2-2 (1-0)

MOLDE (Dagbladet): Søndag møttes fjorårets cupvinner Molde og regjerende seriemester Strømsgodset på Aker Stadion til toppoppgjør.

Péter Kovács sto fram og utliknet til 2-2 på overtid, etter å ha fått det han selv kaller for et billig frispark i forkant av målet.

- Det var ikke frispark. Veldig skuffende at vi ikke klarer å stå imot. Jeg har sett det i ettertid - og det var ikke frispark, så enkelt er det, sier en fortvilet Tor Ole Skullerud om den avgjørende situasjonen.

Molde best ut Hjemmelaget tok tak i kampen fra start. Allerede etter sju minutter viste Molde-laget sine offensive krefter.

Chima Chukwu fikk kampens første sjanse. Mohamed «Moi» Elyounoussi kom til innlegg fra venstrekant, og siktet på kollega Chukwu. Molde-spissen klarte imidlertid ikke å få hodet på ballen, og burde utnyttet sjansen langt bedre.

Molde sto høgt fra start, og presset drammenserne. MFK-sjef Tor Ole Skullerud sin plan funket, og starten ble et stormløp mot Adam Larsen Kwaraseys mål.

Helt ufarlige var likevel ikke gjestene. De kom til noen gode innlegg i forsøk på å nå spisskoloss Péter Kovács.

Kampen jevnet seg så ut. I det 22. minutt fikk 17-årige Iver Fossum stå helt alene i hjemmelagets 16-meter, men skjøt like over.

Samba-show Brasilianske Agnaldo fikk tillit fra start i toppscorer Fredrik Gulbrandsens fravær.

Halvveis i 1. omgang fikk 20-åringen gigantsjanse til å score kampens første. Bare en meget god redning av Larsen Kwarasey hindret unggutten.

Tre minutter senere fikk samme mann gå på skudd. Det gikk via tverrliggeren og ned i feltet. Ballen plukket «Moi» Elyounoussi opp, og fikk plassert den i motsatt hjørne for Larsen Kwarasey til 1-0.

Det ble 1. omgangs eneste mål.

- Den beste fotballkampen i årets Tippeliga. Molde var grusomt gode i 1. omgang, og vi hang ikke med. I dag fikk vi referanser på hva de beste driver med, forteller Ronny Deila til Dagbladet.

Fant Kovács Begge lag stilte til kampen om tabelltoppen med flere nøkkelspillere ute med skade. Strømsgodset-trener Ronny Deila manglet midtstopperne Kim Andre Madsen og Jørgen Horn.

TOMÅLSSCORER: Mohamed Elyounoussi scoret to mot Strømsgodset. Likevel klarte hjemmelaget bare uavgjort. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Mohamed Elyounoussi scoret to mot Strømsgodset. Likevel klarte hjemmelaget bare uavgjort. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Mens Molde var uten sin toppscorer Fredrik Gulbrandsen.

Strømsgodset kom mer og mer inn i kampen. Etter å ha spilt seg til noen halvsjanser, kom utlikningen.

Péter Kovács var høyest på Lars-Christopher Vilsvik sin corner, og stanget ballen bak en sjanseløs Ørjan Håskjold Nyland i Molde-buret.

Like etter hadde Chima Chukwu igjen mulighet til å score. Spissen måtte bare treffe ballen for å styre den inn, men bommet igjen i et avgjørende øyeblikk.

Annullerte mål Halvveis etter sidebytte satte Tor Ole Skullerud inn Bjørn Bergmann Sigurdarson, islendingen som har vært ute med ryggskade.

Men det var Godset-spissen som kom til de største mulighetene. I det 74. minutt headet Kovács igjen ballen i mål, men ble vinket for offside.

Fem minutter senere, ut av ingenting, dukket «Moi» Elyounoussi opp igjen. Strømsgodset og keeper Larsen Kwarasey klarte ikke å få ryddet unna etter innlegg, og vingen hadde ingen problem med å score sitt andre for dagen.

Molde klarte ikke å ro i land seieren. På overtid sørget 36-årige Kovács, med sitt andre mål, for at drammenserne fikk med seg poeng. Etter et tvilsomt idømt frispark, slo Nyland i Molde-buret ballen i egen tverrligger. Returen plukket Strømsgodsets nummer 10 opp og utliknet for gjestene.

- Det var et billig frispark, kanskje det ikke skulle vært dømt, sier Péter Kovács, om frisparket han selv ordnet før 2-2-målet.