Overtidsdrama kan koste Danmark VM-plassen

Er avhengig av hjelp for å ta seg til Brasil.

 FEIRET:  Nicklas Bendtner trodde han hadde sikret avansement for Danmark. Nå blir det tøft. Foto: Liselotte Sabroe / AFP / NTB Scanpix
FEIRET: Nicklas Bendtner trodde han hadde sikret avansement for Danmark. Nå blir det tøft. Foto: Liselotte Sabroe / AFP / NTB ScanpixVis mer

•Danmark - Italia 2-2 (1-1)

(Dagbladet) Det har blåst rundt Nicklas Bendtner de siste årene. Lite spilletid,  fyllekjøring og slåssing på byen har preget livet til den danske spissen.  Det toppet seg i mars, da spissen ble utestengt fra landslaget i seks måneder.

Det hadde gått elleve måneder siden forrige gang den danske spissen har scoret mål. Det skjedde 14.november i en privatkamp mot Tyrkia.

Tilbake Men nå er han inne i varmen igjen i Arsenal, og i går svarte han kritikerne.  Største av dem, BTs kommentator Peter Brüchmann. I en kommentar i avisa i dag klinket han til med:

- Bendtners oppførsel har kostet oss VM.

Om det var det som tente Bendtner, er vanskelig å si. Men i kveld var han tilbake i godt gammelt slag. Han scoret to mot Italia.

Ruvet i feltet Det var Danmark som var det førende laget i Parken. Italia er allerede kvalifisert for mesterskapet i Brasil, og stilte uten store stjerner som Mario Balotelli og Andrea Pirlo.

Men hva gjør det, når andre reiser seg.

Osvaldo sendte bortelaget opp i ledelsen i Parken etter 28 minutter.Han fikk en lang ball, og Southampton-spissen dro en herlig luke på Liverpool-stopperen Daniel Agger før han banket ballen i lengste hjørne. Så iskaldt som bare en hårete italieneren kan gjøre det.

Rett før pause utliknet Bendtner for Danmark. Arsenal-spissen ruvet høyest i feltet på et innlegg og styrte ballen i mål for de danske gutta.

Danskene fortsatte å kjøre kampen etter pause. Det var tydelig hvem som måtte ha poeng. Christian Eriksen var ekstremt nære da han skrudde et frispark rundt muren etter 55 minutter. Buffon sto bare og måpte i det han så ballen gikk i stanga og ut på feil side. 

Danmark fortsatte å presse på, og skapte store muligheter.

Da 67 minutter var spilt fikk de en ny gigantsjanse. Bjelland fanget opp en retur på en corner. Forsvarsspilleren knallet til  fra åtte meter. Ballen gikk i tverrliggeren, traff bakhodet på en Italia-spiller og trillet mot mål. Utrolig nok greide Buffon å redde ballen på strek før han slo den ut av faresonen.

Dramatikk Da det gjaldt som mest, våknet Bendtner igjen.  Han banket Danmark opp i ledelsen med en herlig heading. Målet var en tro kopi av utlikningen. Italias forsvarsspiller var sjanseløse i duellen, og da Bendtner krummet nakken og stanget til, var jubilanten Buffon sjanseløs.

Han hadde snudd kampen, gitt Danmark tro på VM igjen og gitt seg selv en real selvtillitboost.

Helt til kampen var på overtid. Da utliknet Alberto Aquilani for Italia. Danskene sto og måpte i Parken.  VM-plassen var i egne hender før målet, men nå er de avhengige av hjelp i den siste kampen.

Bulgaria og Danmark har begge tretten poeng i gruppe B, men Bulgaria har langt bedre målforskjell. Danmark må ta flere poeng enn Bulgaria i den siste kampen for å spille playoff.
 

 JUBELSCENER:  De danske gutta trodde de hadde reddet tre poeng mot Bulgaria. Foto: Claus Bech / AFP / NTB Scanpix
JUBELSCENER: De danske gutta trodde de hadde reddet tre poeng mot Bulgaria. Foto: Claus Bech / AFP / NTB Scanpix Vis mer