HELT: Patrick Mortensen ble matchvinner tre minutter på overtid mot Brann i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HELT: Patrick Mortensen ble matchvinner tre minutter på overtid mot Brann i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017

Overtidsdrama: Sarpsborg 08 slo Brann med én mann mindre. Nå ringer poengalarmen

Bare én seier på de sju siste kampene er fasiten for Brann etter at de tapte toppkampen mot Sarpsborg 08 på overtid - med én mann mer på banen.

  • Brann - Sarpsborg 08 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Etter Moldes poengtap hjemme mot Strømsgodset, fikk Brann og Sarpsborg 08 muligheten til å rykke litt ifra romsdalingene igjen og nærme seg serieleder Rosenborg på tabelltopp.

Trønderne kunne få et nytt drømmeresultat i kveld om uavgjortspesialistene gjorde det de har hatt for vane for den siste tiden. Kåre Ingebrigtsens menn så ut til å få ønsket oppfylt, men tre minutter på overtid satte Patrick Mortensen inn kampens eneste scoring.

- Tre poeng er godt som gull, men prestasjonen vår kunne vært bedre. Vi må bare jobbe med å bli enda bedre. Det er tett som bare det på tabellen, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til Eurosport.

- Jeg føler ikke det er katastrofestemning i Bergen, selv om vi slipper inn et mål på overtid. Vi skaper dessverre for lite og slipper inn et enkelt mål. Vi er ikke gode nok på den siste tredjedelen, og da fortjener vi ikke tre poeng, konkluderer en skuffet Brann-trener Lars Arne Nilsen.

MOTGANG: Brann og Sarpsborg 08 spiller stort sett bare uavgjort for tiden. Det så ut til å bli utfallet i kveld også, men gjestene avgjorde kampen på overtid. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MOTGANG: Brann og Sarpsborg 08 spiller stort sett bare uavgjort for tiden. Det så ut til å bli utfallet i kveld også, men gjestene avgjorde kampen på overtid. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Uavgjortspesialister

Det skjedde selv om Andreas Albech ble utvist etter å ha fått sitt andre gule kort for filming. Landsmannen Mortensen reddet likevel gjestene og brøt dermed en lang rekke uten seier for Sarpsborg 08.

Poengfangsten har stoppet opp for begge disse topplagene den siste perioden, etter en strålende start på sesongen. Både Sarpsborg 08 og Brann sto med rekken 1-4-1 på de seks siste kampene før kvelden toppkamp.

For gjestene kom endelig seieren igjen. Sarpsborg 08 hadde ikke vunnet på fem kamper før de satte inn matchvinnerscoringen på overtid, mens Brann nå står med bare én seier på de siste sju kampene.

Nå er bergenserne plutselig åtte poeng bak serieleder Rosenborg og ropene om «gullet ska hem» kan ikke lenger høres.

Tam kamp

Kveldens toppkamp i Bergen var en tam forestilling mellom medaljejaktende Brann og Sarpsborg 08. Spesielt 1. omgang var innholdsfattig. Heller ikke de siste 45 minuttene var noe fyrverkeri.

UTVIST: Andreas Aalbech fikk sitt andre gule kort etter filming.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
UTVIST: Andreas Aalbech fikk sitt andre gule kort etter filming. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Bergenserne forsøkte å trykke på med farligere dødballer servert av playmaker Fredrik Haugen - spilleren som står bak flest målsjanser i Eliteserien. Anders Kristiansen i Sarpsborg-buret hadde imidlertid stort sett god kontroll, selv om lagkompis Sigurd Rosted holdt på å rote det til med et farlig tilbakespill etter 59 minutter.

Formsterke Tobias Heintz kom til en god mulighet i motsatt ende av banen like etter, men stupheadingen gikk like utenfor Brann-målet. Sju minutter før full tid var det pannebrasken til Patrick Mortensen som holdt på å gi scoring, men danskens heading gikk like utenfor stolpen.

Rødt kort etter filming

Landsmannen Andreas Albech forsøkte å filme seg til straffespark rett før slutt, men ble imidlertid belønnet med sitt andre gule kort og dermed marsjordre av dommer Trond Ivar Døvle.

- En korrekt avgjørelse, konkluderte Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Tre minutter på overtid klarte likevel gjestene å avgjøre kampen til sin fordel. Etter mye rot i feltet, havnet ballen hos Mortensen, som satte inn 1-0 i kampens siste minutt.

Det utløste intense jubelscener for østfoldingene, mens hjemmepublikummet i Bergen - uten blant annet Daniel Braaten - fikk et nytt slag i trynet.