Overtidsfrispark stoppet Reals seiersmarsj

Cazorla-perle ga første poengtap på 12 kamper.

(Dagbladet): Real Madrid - Málaga 1-1.

ALLTID LEDIG I KRYSSET: Santi Cazorlas frisparkperle var av den uttagbare sorten for Iker Casillas.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JAVIER SORIANO
ALLTID LEDIG I KRYSSET: Santi Cazorlas frisparkperle var av den uttagbare sorten for Iker Casillas.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JAVIER SORIANO Vis mer

Real Madrid var på vei mot nok en trepoenger, som i så fall ville blitt den 12. La Liga-seieren på rad, da det spanske hovedstadslaget måtte betale dyrt for sjansesløseriet i annen omgang mot formsterke Málaga hjemme på Santiago Bernabeu.

Det var fem år siden sist de helhvite rotet bort en seier etter å ha vært i ledelsen etter 90 minutter. I så måte så det ut til at Karim Benzemas hodestøt 35 minutter ut kampen var seiersmålet, men den gang ei.

På overtid ga vertene bort et unødvendig frispark på 18-19 meter. Det var en mulighet Santi Cazorla grep med begge hender. Landslagskollega Iker Casillas så ut til å forvente at en avslutning mot nærmeste hjørne, og tok et skritt til siden.

- Som en seier I stedet siktet Cazorla mot lengste og fikk drømmetreff og Casillas var sjanseløs på å avverge frisparkperlen - Málaga-spillerens fjerde på direkte frispark denne sesongen, noe som er mest i La Liga.

- Vi ønsket virkelig å få med oss et resultat og vi visste det ville være mulig om vi bare lå bak med ett mål. Jeg var nær å sette et frispark før pause, men på slutten av kampen gikk den inn. Dette var som en seier for oss, sier Cazorla etter kampen, ifølge NTB.

Med bare ett minutt igjen av overtida, rakk Real aldri å skape sjanser store nok til å få et seiersmål. Dermed endte det med de helhvites første poengtapet i serien siden Barcelona vant første «El Clásico» i seriesammenheng denne sesongen 10. desember.

Åtte poeng Hovedstadslagets sjeldne feilskjær er godt nytt hos erkerival Barcelona, som tok en solid borteseier mot Sevilla i går. Likevel er det stadig mye som skal gå galt dersom det ikke blir gulljubel i Madrid for første gang siden 2008. Med elleve kamper igjen å spille - blant annet et innbyrdes oppgjør på Camp Nou - er det åtte poeng i Reals favør.

- Det var synd vi ikke maktet å score ett mål nummer to. Vi hadde nok sjanser til å klare det. Dette resultatet gjør vondt, men vi må ikke bli for besatt av hvor mye vi leder serien med. I stedet må vi bare prøve å vinne hver kamp som kommer, sier Reals midtbanestabilisator Xabi Alonso.

Málaga mistet på sin side fjerdeplassen til Levante i løpet av helgen. Tidligere Real-trener Manuel Pellegrini hadde uansett neppe regnet med at elevene hans ville få med seg poeng fra chilenerens gamle arbeidsplass.