Overtidsmål av Emanuele Giaccherini sendte Juventus nærmere seriegullet

Det ble 1-0-seier hjemme mot Catania i italiensk serie A.

For samtidig som Juventus gjorde jobben, fortsatte Napoli å rote seg bort i gullkampen. Søndag tapte den søritalienske klubben 0-2 borte mot bunnplasserte ChievoVerona. Napoli har dermed spilt fem strake seriekamper uten seier.

Juventus var det klart beste laget, men klarte først å slå hull på Catania-forsvaret helt mot slutten. På overtid banket innbytter Giaccherini inn vinnermålet.

- Det har vært en krevende uke for oss. Først Napoli, så mesterliga og deretter Catania. I morgen (mandag) gir jeg spillerne fri. Det var ikke planlagt, men det er nødvendig, sa Juve-trener Antonio Conte etter seieren.

Torino-klubben leder serie A med ni poeng. Napoli har hele sesongen vært nærmeste utfordrer i toppen, men er nå i ferd med å bli tatt igjen av Milan. Sistnevnte er kun to poeng bak på tredjeplass.

- Kjemper ikke om gull Mot ChievoVerona slapp Napoli inn et tidlig mål da Boukary Dramé sendte vertene i føringen etter 12 minutter. Like før pause doblet Cyril Théréau til 2-0.

Edinson Cavani misbrukte et straffespark i Napolis forgjeves jakt på redusering. Etter kampen slo Napoli-trener Walter Mazzarri fast at klubben ikke har ambisjoner om seriegull.

- Ingen i klubben har noen gang snakket om å vinne tittelen. Det har vi vært ganske klar på. Vi ønsker å utvikle et lag som kan kjempe i topp fire. Vi er på annenplass og har seks poeng mer nå enn på samme tid i fjor. Det er det som betyr noe, sa Mazzarri.

Lazio og Inter tapte Fiorentina tok seg forbi Lazio og opp til fjerdeplassen etter å ha slått hovedstadslaget 2-0 på bortebane. Stevan Stevan Jovetíc scoret gjestenes første mål etter 20 minutter, mens Adem Ljajic doblet ledelsen fem minutter ut i annen omgang.

Inter fortsatte sin variable sesong med 0-1-tap hjemme for Bologna. Alberto Gilardino scoret kampens eneste mål etter 57 minutter.

Siena tok en viktig 2-1-seier over bunnrival Palermo på bortebane. Klubben er fortsatt under nedrykksstreken, men er to poeng unna sikker plass. Mål av Innocent Emeghara og Alessandro Rosina vendte kampen for Siena. Palermo besitter sisteplassen. Pescara tapte 1-2 borte mot Atalanta og er nest sist på tabellen.

Hattrick av Víctor Ibarbo hjalp Cagliari til 3-1 over Sampdoria på eget gress, mens Parma slo Torino 4-1 med tre mål av Amauri i det siste kvarteret.

(NTB)