Overtidsscoring reddet LSK fra marerittåpning

... men LSK har fortsatt null poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lillestrøm - Start 1-1.

ÅRÅSEN (Dagbladet): Tabelltipsene for 2015 har vært varierende for et LSK-lag som i år stiller uten Palmi Rafn Palmason og Petter Vaagan Moen, en duo som til sammen sto for 16 scoringer forrige sesong - mens Start-trener Mons Ivar Mjelde gikk til serieåpningen med ferske rykter om at han kan være ferdig i klubben etter årets sesong.

Neppe den oppladningen han ønsket.

Angrepsfotball Verken LSK eller Start er spådd å blande seg inn i medaljekampen denne sesongen, men lagenes serieåpning bar bud om hyggelige fotballstunder. Kveldens kamp bød iallfall på to angrepsvillige lag.

LSKs Marius Lundemo (20) kom til kampens første mulighet etter snaut tre minutter. Han dro seg fri, men avslutningen med venstre gikk utenfor. Start vartet opp med flere gode kombinasjoner langs LSKs venstreside, og uttelling for forsøkene fikk de etter 11 minuttter:

Stortalentet Kristoffer Ajer (16) startet et raid som endte opp hos Matthias Vilhjalmsson nede ved dødlinja. Espen Børufsen møtte Vilhjalmssons innlegg perfekt og sendte gjestene i ledelsen med pannebrasken.

Et vakker angrep som førte til at det ble dørgende stille på Åråsen.

16 år og kaptein I Gudmundur Kristjanssons skadefravær fikk Starts 16 år gamle stortalent Kristoffer Ajer æren av å bære kapteinsbindet - ti dager før han fyller 17 år. Trolig ble han i kveld tidenes yngste kaptein i Tippeligaen.

Smak på det: Kaptein for et tippeligalag som 16-åring.

Han er dog voksen for alderen, og Ajer gikk foran på Starts midtbane og bidro til å røske opp i det lille LSK forsøkte å skape.

I en fase hvor det så ut som seriestarten kom for tidlig for kanarifuglene, så var et Start-lag som var mye mer på hugget nære å doble ledelsen etter 34 minutter. Stanga var det eneste som hindret Matthias Vilhjalmsson å tegne seg på scoringe etter en frekk avslutning.

Det lille LSK skapte den første drøye halvtimen kom stort sett etter brudd som følge av dårlig timing i Start-spillet, men det førte uansett sjelden fram til en farlighet.

38 minutter ut i kampen trodde derimot «hele» Åråsen at utligningen var et faktum. Marius Lundemo slo et frispark inn i feltet og ballen endte i nota, men assistentdommer var tidlig oppe med flagget for offside.

LSK-spillerne gikk til pause med mishagsytringer fra egne fans, mens Start tok pause med hevet hode.

Rødt til Kippe Var det ille for hjemmelaget i første omgang, så ble det dramatisk verre bare et drøyt minutt ut i andre omgang.

Da fikk LSKs klubblegende Frode Kippe direkte rødt kort av dommer Dag Vidar Hafsås etter å revet ned Starts Emil Dahle, som var forbi og hadde klar bane mot mål.

Tross utvisningen kunne LSK utlignet Start ledermål bare tre minutter seinere, men Moryke Fofanas avslutning klarte ikke å overliste Start-keeper Håkon Opdal.

Bedring for LSK Om utvisningen førte til en oppvåkning er uklart, men men LSK flyttet seg høyere i banen og spilte seg mer inn i kampen, og som oftest var Fofana involvert i det vertene klarte å skape.

Driblefanten satte Start-spillerne på flere prøver, men effektivitet er nok ikke hans beste egenskap.

Men når han er «på», så er Fofana en håndfull for de fleste, og han var helt sentral i to megasjanser som LSK skuslet bort etter 67 og 68 minutter:

Først slo han hardt inn i feltet, hvor Erling Knudtzon la igjen til Marius Lundemo. 20-åringens avslutning gikk derimot rett på Håkon Opdal.

Like etter kunne og burde Fofana selv ha stått for utligningen, men headingen på åpent mål fra bakerste stolpe gikk både utenfor og over.

Fra en halv meter. Større miss er det ikke sikkert vi får se i årets sesong.

Dobbeltsjanse Men Start var heller ikke ferdige med sine offensive bidrag. I løpet av ett minutt hadde både Espen Børufsen og Espen Hoff hver sin brukbare avslutning til å punktere kampen.

Snaue kvarteret fikk sørlendingene også ballen i mål, men Ole Martin Rindarøys avlsutning ble avblåst for offside. En flott kontring som ville fortjent en bedre skjebne.

LSK mistet sitt viktigste uromoment da Moryke Fofana måtte ut med skade etter 81 minutter. Men LSK ville ha med seg noe i serieåpningen, og kjørte på med sine ti mann i sluttminuttene.

Det fikk de også betalt for:

Tre minutter og 45 sekunder på overtid traff innbytter Simen Kind Mikalsen brukbart, men scoringen burde uansett vært avverget. Men det er det ingen som bryr seg om på Åråsen. Mål er mål, og med poengdelingen på Åråsen, så er romeriksklubben i det minste på null poeng, etter å ha startet sesongen med ett minuspoeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer