TAKKET GUD: Thomas Amang scorer sin overtidsscoring i kampen mot Odd. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TAKKET GUD: Thomas Amang scorer sin overtidsscoring i kampen mot Odd. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Eliteserien: Molde - Odd

Overtidsscoring reddet Molde. Henger med i medaljekampen

Thomas Amang sendte Aker Stadion til himmels.

  • Molde - Odd 2-1 (0-0)

(Dagbladet): Etter tre uker uten eliteseriefotball, virket både Molde FK og Odds BK litt rustne i førsteomgangen i oppgjøret mellom lagene mandag kveld.

Etter pause våknet derimot begge lagene til liv. Fire minutter ut i omgangen sendte en uheldig Semb Berge ballen i eget mål, før Jone Samuelsen utlignet på straffespark kort tid etter.

Det så lenge ut til å bli poengdeling på Aker Stadion, men på overtid dukket imidlertid Thomas Amang opp på en corner og sørget for at alle poengene forble i Molde.

- Jeg føler meg fantastisk. Det har vært en vanskelig sesong for meg, men i dag tok jeg sjansen som Gud ga meg. Det var en vanskelig kamp, og jeg er veldig glad på lagets vegne, sier han til MAX etter kampen.

Odd nærmest

Spesielt Molde imponerte ingen i starten av kampen, og sto med null avslutninger på mål etter 45 spilte minutter. Odd på sin side viste litt bedre takter.

Både Elbasan Rashani, Olivier Occean og Riku Riski kom til småfarligheter, men enten var avslutningene for dårlige eller så klarte Andreas Linde i Molde-buret å avverge.

Odd trives vanligvis ikke i Rosenes by, og kom til mandagens kamp med en grusom statistikk. På de siste 13 kampene har skienslaget kun stukket av med tre poeng en eneste gang.

Molde-scoring

Da Molde slo ut Kristiansund av cupen for to uker siden lå de under 1-0 til pause. Den gangen kjeftet manager Ole Gunnar Solskjær sitt eget mannskap huden full, og det var et helt annet Molde-lag som entret gresset til andre omgang.

Om Solskjær tok i bruk lignende virkemidler denne gangen er uvisst, men det tok ikke lang tid før Molde våknet.

Petter Strands langskudd gikk via både kroppen til Etzaz Hussain og hodet til Fredrik Semb Berge før det traff nettmaskene bak en utspilt Sondre Rossbach i Odd-målet.

Straffescoring

Ti minutter senere ble det balanse i regnskapet igjen.

Babacar Sarr dro Occean overende i feltet på en corner og dommer pekte resolutt på straffemerket.

Derfra gjorde Jone Samuelsen ingen feil. Midtbanespilleren sendte Linde en vei og ballen den andre, og det sto 1-1 på Aker Stadion.

Amang avgjorde

Begge lag skapte flere sjanser og farligheter, og til slutt var det innbytter Thomas Amang som reddet Solskjærs menn. På en corner headet angrepsspilleren ballen via stangen og inn, mens Rossbach slengte seg forgjeves etter ballen.

Før oppgjøret mot Odd hadde Molde tapt sine to foregående kamper, og trengte sårt poeng for å henge med i medaljekampen. Etter mandagens seier er det kun tre poeng opp til Brann på tredjeplass. Sarpsborg har et poeng mer.

Odd på sin side er fire poeng bak Molde igjen.