Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overtok tabelltoppen

Molde slo Haugesund etter to effektive omganger. Nå er blåtrøyene serieleder.

  • Haugesund - Molde 0-3 (0-2)

Molde og Bodø/Glimt har sett ut som tidlige tittelkandidater i Eliteserien. Førstnevnte har gått på ett poengtap i løpet av sine første seks kamper, mens Glimt står med full pott. Derfor var det viktig for Molde å ta seier mot Haugesund, for å potensielt gå forbi Glimt.

Molde trengte bare en god første omgang for å ta med seg alle tre poengene fra Haugesund. Scoringer fra Eirik Ulland Andersen, Etzaz Hussain og Leke James sørget for en ny seier, og foreløpig er Erling Moes menn serieleder.

- Vi mange bra tendenser. Vi bør score i dag. Vi kommer til mange muligheter, men siste skudd og siste pasning er vi ikke heldige med i dag, sier Niklas Sandberg til Eurosport etter kampen.

En som var mer fornøyd, var Erling Moe.

- I dag synes jeg vi gjør en veldig bra bortekamp. Vi tar godt vare på det vi skal ta vare på. Det er fantastisk å se Bjørnbak - han fortjener skryt. Han styrer den nye bakre fireren på en fantastisk måte, sier Moe.

Effektive Molde

Molde har kanskje hatt for vane å starte i et høyt tempo, men i dag startet kampen ganske så rolig for seg. Molde og Leke James hadde en brukbar sjanse etter fire minutter, men Haugesund-keeper Sandvik reddet skuddet.

Men etter et ganske rolig første kvarter, slo Molde til. Det var Eirik Ulland Andersen som satte sin første scoring for sesongen. Han skjøt på volley, og ballen gikk via Tiedemann og i mål.

Haugesund var ikke helt ufarlige. De fikk flere nestensjanser, men slet med å få til et ordentlig sluttprodukt.

Etter et lite FKH press fikk Brynhildsen uvanlig god tid i feltet til Haugesund. Dermed fikk han finstilt siktet, og Hussain headet inn ballen fra bakre stolpe. Dermed sto det 2-0 etter halvtimen spilt.

Nesten for FKH

Det var Haugesund som startet best etter hvilen, og de presset Molde lave ved flere anledninger. Likevel manglet det avgjørende skuddet eller den forløsende pasningen. Men blåtrøyene levde likevel litt farlig.

Innbytter Krygård var ganske så nære å sette inn redusering for Haugesund. Etter et godt slått innlegg fra Desler, headet Krygård ballen like utenfor Lindes mål.

Like etter var Tiedemann nære å sette Haugesunds første på en corner, men heller ikke denne gangen ville det seg for de hvitkledde.

I stedet kom Molde på kontring, og Leke James satte 3-0. Dermed var kampen punktert, og alle tre poengene havnet hos Molde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!