Overtroisk Cardiff-eier bytter ut de blå draktene

Mener røde drakter bringer lykke.

MÅ BYTTE DRAKTFARGE: Cardiff City, her ved Ben Turner og Andrew Taylor, må bytte draktfarge fra blå til rød fordi eieren mener de bringer lykke. Foto: AP Photo/Sang Tan
MÅ BYTTE DRAKTFARGE: Cardiff City, her ved Ben Turner og Andrew Taylor, må bytte draktfarge fra blå til rød fordi eieren mener de bringer lykke. Foto: AP Photo/Sang TanVis mer

• Les saken: - Fansen til Liverpool og United ville gått amok.

Fotballklubben Cardiff har byttet sine tradisjonelle blå drakter mot røde for å få mer penger av sine malaysiske eiere.

Den walisiske klubben skal spille i rødt draktsett og har også fått ny klubblogo med en drage i. Rød er ansett som lykkefargen i Asia, mens også dragen er et symbol på hell.

Draktbyttet er ikke populært blant fansen til laget som har kallenavnet «The Bluebirds». Cardiff forsvarer seg med at den nye, røde markedsføringen vil maksimere mulighetene for å tjene penger internasjonalt.

- Endringen i hjemmetrøyen og den nye klubblogoen innføreres som en konsekvens av investeringspakken (fra de nye eierne). Den skal hjelpe klubben til å utvikle sin merkevare og appellere mot et så bredt publikum som mulig, sier daglig leder Alan Whiteley i Cardiff.

Samtidig har styreformann Dato Chan Tien Ghee og medinvestor Tan Sri Vincent Tan lovet penger for å hjelpe klubben mot en plass i Premier League.

Cardiff spiller nå på nivå to i England. Sist sesong nådde klubben finalen i ligacupen, men tapte for Liverpool. I opprykkskvalifiseringen ble det klart tap for West Ham i semifinalen.

Klubbens blåhvite draktsett vil fra neste sesong brukes på bortebane.

(NTB)