Overvåker hver matbit

Magnus Carlsens kokk har stålkontroll på alt sjakkesset putter i seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): - Magnus liker mye krydder. Han er glad i spicy mat, sier Magnus Forssell, team Carlsens egen kokk.

Forssell står bak grytene på en av restaurantene på hotellet i Sotsji. Han har nettopp fått beskjed om at gårsdagens sjakkparti i VM var over på en liten time, og er nå i gang med forberedelsene til middag.

- Jeg tror Magnus kommer til å like lammekjøttet vi skal ha i dag. Det blir spicy lam med inspirasjon fra India og Kina, avslører Forssell, som til vanlig er kokk på Holmenkollen Restaurant. Han viser fram ei gryte med rosmarin og ferskt lam. - Nysgjerrig I tillegg skal det serveres stekt gjørs, gnocchi og en spennende rett av kål, spinat og purre. Retten har Forssell aldri laget før, men han er inspirert av funn på det lokale markedet.

- Magnus er nysgjerrig på mat, og han er åpen for forslag, sier Forssell.

-  Men vi forsøker å holde oss til faste rutiner for måltidene.

Kokken har fokus på at maten skal være sunn og frisk. I år spiser Carlsen to måltider før partiene starter for å ha mer energi underveis. Gjerne havregrøt eller omelett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer