I GODT HUMØR: Men Ronaldo har latt seg irritere over de mange hånlige kommentarene fra folk som avskriver ham, etter at han nylig returnerte fra et tre måneders langt skadeavbrekk. Foto:  AFP PHOTO/Mauricio LIMA
I GODT HUMØR: Men Ronaldo har latt seg irritere over de mange hånlige kommentarene fra folk som avskriver ham, etter at han nylig returnerte fra et tre måneders langt skadeavbrekk. Foto: AFP PHOTO/Mauricio LIMAVis mer

Overvektig Ronaldo lover å stilne mobberne

Støttes av Kaká på twitter.

||| (Dagbladet): En skade i låret har holdt den brasilianske spisslegenden Ronaldo på sidelinja de siste tre månedene.

Hvor mye alternativ trening han har drevet med i mellomtiden skal være usagt, men begrepet «hengende spiss» fikk en ny betydning da «Fenomenet» viste seg på treningsfeltet til Corinthians før helga.

Nyhetsbyrået AFP
skriver at Ronaldos mage var betydelig større enn tempoet, og at det var vanskelig å se glimt av gammel storhet da han prøvde seg i en testkamp mot et av klubbens ungdomslag.

Dagen etter innrømmet han på sin Twitter-side at han er et stykke unna matchvekta og at utholdenheten er laber.

- Men om 15 dager er jeg i form, lovet han.

Kaká-trøst
Hjemme i Brasil har Ronaldo for lengst fått kallenavnet «El Gordo» - «Den Fete» - uten at det har plaget ham nevneverdig tidligere. For til tross for noe nedsatt bevegelighet har han som regel levert varene likevel, og i 2007 fikk han også diagnosen hypotyreose, en stoffskiftesykdom som forklarer noe av årsaken bak overvekten.

Men denne gangen føler Ronaldo at de hånlige kommentarene er blitt i overkant mange, noe han bemerket på Twitter fredag.

KLAR OM TO UKER: Ronaldo erkjenner at han veier for mye, men lover å være fit for fight i løpet av to uker. Foto: AFP PHOTO/Mauricio LIMA
KLAR OM TO UKER: Ronaldo erkjenner at han veier for mye, men lover å være fit for fight i løpet av to uker. Foto: AFP PHOTO/Mauricio LIMA Vis mer

En som var raskt frampå med støttende ord er en annen skadeforfulgt spiller, Kaká, som skrev at han er overbevist om at Ronaldo vil returnere i triumf.

- Vi vil stoppe kjeften på minoriteten som tviler på oss, var responsen fra Ronaldo.

Ikke klar
Første skritt blir uansett å kjempe seg tilbake for Corinthians. Laget spiller mot Avai i dag, og Ronaldo kommer ifølge rapportene til å sitte på benken. Sjansene for at han kommer på banen er imidlertid små.

- Han er langt unna hva som kreves for å komme seg gjennom kampen. Han har ikke spilt på tre måneder, så vi må være forsiktige. Dessverre klarer han ikke 45 minutter, sier trener Adilson Batista.

TROR PÅ RONALDO: Kaká er overbevist om at Ronaldo vil returnere i triumf. Foto:   REUTERS/Eric Vidal
TROR PÅ RONALDO: Kaká er overbevist om at Ronaldo vil returnere i triumf. Foto: REUTERS/Eric Vidal Vis mer