Overveldet «Tutta» fikk hedersprisen

Suzann Pettersen trodde hun var invitert til Idrettsgallaen for å dele ut pris. Selv reiste hun hjem med den høythengende hedersprisen.

STOLT: Suzann Pettersen var storfornøyd etter å ha vunnet "Hedersprisen" under årets Idrettsgalla. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet) – Dette kom som kjerringa på julekvelden. Jeg skjelver fortsatt. Man kan drømme om mye, men akkurat denne prisen trodde jeg aldri at jeg skulle holde fingrene i, sier Tutta til Dagbladet på Hamar.

Grimasene hun skar da statsminister Erna Solberg leste fra juryens begrunnelse, og det ble stadig klarere hvem det dreide seg om, viste at hun ikke hadde ventet å bli hedret på den måten.

STILIG: Hekkeløper Karsten Warholm kom stilig kledd under årets Idrettsgalla, og antrekket er inspirert av en kjent filmkarakter. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

– Vinneren er respektert og beundret av et stort idrettspublikum både nasjonalt og internasjonalt. Hun har vært banebrytende og en sterk profil i en idrett med sterkt internasjonalt nivå. Hun er eneste norske som har nådd verdenstoppen, og hun ble værende der i nærmere 20 år, leste statsministeren.

Til sist var det ingen vei utenom navnet Suzann Pettersen.

– Jeg er stolt av å være norsk og av å ha fått drive med det jeg elsker. Jeg kommer fra en familie med sunne verdier og har fått god støtte, sa «Tutta», som i september la opp tvert etter å ha avgjort Solheim Cup for Europa. Nå er det familieliv som gjelder for småbarnsmoren, uttalte Pettersen fra scenen.

Hun henvendte seg til Kjetil André Aamodt i salen da hun skulle snakke om sine forbilder.

SKUMMELT: Langrennsløper Maiken Caspersen Falla syntes det virker skummelt å stå på scenen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

– Jeg har hatt enormt store forbilder blant norske utøvere. Kjetil Andre, du var en bauta da jeg vokste opp og skrudde på TV. Hele generasjonen du drev idrett med inspirerte meg til å se høyere og sette meg høye mål, sa hun.

– Jeg er heldig som fikk drive med verdens beste idrett i nesten to tiår, men nå er det utrolig deilig endelig å ha flyttet hjem og kunne være i Norge, som jeg elsker over alt på jord: Marka, sjøen, menneskene, sa hun og takket hele familien.

Hedersplass

Hun delte bord med Viktor Hovland under gallaen og sa at hun gleder seg til å følge med på Norges nye golfstjerne i åra som kommer.

Suzann Pettersen er tre ganger kåret til årets utøver under Idrettsgallaen. Lørdag delte hun ut pris som årets utøver til Karsten Warholm før hun selv måtte fram for å få pris.

I sin takketale sa hun at prisen skal stå på bokhylla til sønnen. Det er den gjeveste plassen i huset for øyeblikket.

– Ja, det må være den gjeveste plassen. Jeg tror jeg skal sette den opp på bokhylla hans, sammen med de andre prisene jeg har der. Forhåpentlig vil han en dag spørre hva de er, og da kan vi kanskje sette oss ned å mimre sammen, sier Pettersen til Dagbladet.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer