Øvrebø: - Jeg ble lurt av farten

Involvert i Liverpool-kontroverser.

• Her kan du se de omdiskuterte situasjonene fra Standard Liege - Liverpool.

(Dagbladet.no): En ball som kanskje var inne og et feildømt straffespark. Tom Henning Øvrebø og hans assistenter fikk en tøff kveld på jobben i Belgia i går, der Liverpool slet seg til 0-0 mot Standard Liege.

Etter kampen ble den norske dommeren kalt «søvnig» av hjemmelagets trener Laszlo Boloni, fordi han ikke så at Marouane Fellaini hadde krysset streken.

Verken Liverpool-keeper Pepe Reina eller tv-bildene ga noe entydig svar - men Øvrebø føler seg trygg på at avgjørelsen var riktig.

- Jeg står ute i feltet, men søker kontakt med assistenten (Geir Åge Holen). Han signaliserer at ballen ikke var over streken. I den situasjonen var han meget godt plassert, og hadde full oversikt. Han hadde stanga mellom seg og streken. Da må han se hele ballen være over, men det gjorde han ikke, sier Øvrebø til Dagbladet.no.

- Så dere var ikke søvnige, slik Boloni hevdet?

- Han var godt fornøyd etter kampen, det var nok en uttalelse som kom der og da. Jeg tror nok ikke vi sto og halvsov, vi var på hugget. Jeg har full tiltro til at assistenten gjorde en god vurdering der, sier han.

- Slo oss ikke at det var feil

BLE IKKE AVGJØRENDE: Pepe Reina sørget for at Tom Henning Øvrebø slapp unna iltre avisoverskrifter i England i dag. Øvrebø ergrer seg uansett over den feildømte straffen, men har god samvittighet for den andre omdiskuterte situasjonen, der Standard Liege mente de hadde en ball over streken. Foto: AFP
BLE IKKE AVGJØRENDE: Pepe Reina sørget for at Tom Henning Øvrebø slapp unna iltre avisoverskrifter i England i dag. Øvrebø ergrer seg uansett over den feildømte straffen, men har god samvittighet for den andre omdiskuterte situasjonen, der Standard Liege mente de hadde en ball over streken. Foto: AFP Vis mer

Spesielt godt vurdert var derimot ikke situasjonen som fulgte like etter. Andrea Dossena stanset et innlegg med hånda en drøy halvmeter utenfor 16-meteren, men Øvrebø var overbevist om at det skjedde innenfor.

Dermed fikk belgierne en straffe de ikke skulle hatt - men Reina avverget som så ofte før forsøket fra 11-meteren.

- Jeg ble lurt av farten han kom i på vei inn i feltet. Jeg tenkte ikke engang tanken på at det ikke var innenfor. Liverpool-spillerne var på meg, men protestene gikk mer på at det ikke var hands, enn at det skjedde utenfor 16-meteren. Det slo oss ikke i det hele tatt før etter kampen, sier Øvrebø.

Ingen sure miner

Da Dagbladet.no snakket med Øvrebø i kveld hadde han ennå ikke sett tv-bildene fra kampen, ettersom han ikke fikk dvd\'en han vanligvis får etter å ha dømt i Champions League. Han slapp unna engelskmennenes vrede etter kampen, ettersom straffen ikke endte i scoring.

Feilen ergrer likevel den norske toppdommeren.

- Det er uansett ikke godt nok. Men der og da var jeg sikker på avgjørelsen. Selv om det ikke fikk innflytelse på resultatet, er sånne situasjoner sure uansett.

Øvrebø mottok uansett ingen klager etter kampen.

- Det var ingen sure miner fra noen av lagene. Det var fin stemning underveis, få gule kort, og alle takket for kampen, sier Øvrebø.

<B>HANDSET:</B> Andrea Dossena holdt såpass høy fart da han stormet inn i feltet at Øvrebø ble lurt til å blåse straffe.