Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Øvrebø æreskjelles av sinte supportere

- Jeg gjorde rett, sier dommeren om de seks tilleggsminuttene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tom Henning Øvrebø er ingen populær mann i Bergen og Tromsø i kveld. Den rutinerte dommeren la til hele seks minutter i kampen mellom Rosenborg og Tromsø. Nesten fem minutter på overtid dukket Steffen Iversen opp og skaffet RBK tre uhyre viktige poeng.

Det målet kan vise seg å bli helt avgjørende i den svært spennende gullkampen.

Etter kampen måtte Steinar Nilsen besinne seg for å ikke si noe om dommeren som kunne kostet ham noen kamper på tribunen.

- Seks minutter er voldsomt mye. Men dette er Lerkendal, og de bestemmer mye her. Til og med over...Nei, jeg skal ikke si for mye. Jeg har lyst til å være med på neste kamp, sa Nilsen til TV 2.

Skuffede og sinte fans

Da Dagbladet.no ringer i 22-tiden er Øvrebø kommet seg tilbake på hotellet. På mobilen har det allerede tikket inn flere sinte meldinger fra skuffede nordlendinger og bergensere.

- Det har kommet noen fra bergensere og nordlendinger, ja. Jeg blir kalt en «helvetes hæstkuk» og et par andre nordlandske ord. De fra Bergen skriver vel at de synes jeg la til litt vel mye.

- Såpass diplomatiske?

RBK-JUBEL: I Trondheim jubler man selvsagt over tre poeng og seier i overtid. I Tromsø og Bergen går mye av frustrasjonen ut over dommer Tom Henning Øvrebø, som la til seks minutter. Foto: SCANPIX
RBK-JUBEL: I Trondheim jubler man selvsagt over tre poeng og seier i overtid. I Tromsø og Bergen går mye av frustrasjonen ut over dommer Tom Henning Øvrebø, som la til seks minutter. Foto: SCANPIX Vis mer

- De lurte på vel på om jeg var Rosenborg-supporter også, sier Øvrebø til Dagbladet.no.

Trygg på at han gjorde rett

Slike meldinger preller imidlertid av på Øvrebø - som har en god følelse på at han gjorde rett da han la til seks minutter. Her er dommerens egen redegjørelse:

- Det er tre bytter, og i tillegg var det i hvert fall tre skader. To av dem måtte behandles på banen - skaden til keeperen (Ramovic) tok tid, og Lars Iver Strand mista pusten og måtte få hjelp av legen. I tillegg var det en annen spiller som fikk ballen i trynet (Morten Pedersen), hvor jeg også måtte avvente igangsettelse mens han kom til seg sjøl. Jeg er rimelig trygg på at de seks minuttene var på sin plass, sier Øvrebø.

- Fikk du besøk i dommergarderoben etterpå?

- Ingen fra Tromsø var inne for å prate med meg, nei. Det var noen få diskusjoner med spillerne ute på banen, men det var det.

- Jeg kan se at de blir skuffa når de får mål mot seg på overtid, og de må gjerne være uenig. Men det har ingenting å gjøre med at kampen gikk på Lerkendal, det kan jeg garantere. Om det hadde vært på Lerkendal eller Alfheim hadde vært ett fett for meg, sier Øvrebø.

image: Øvrebø æreskjelles av sinte supportere
<B>HAR EN GOD FØLELSE:</B> Dommer Tom Henning Øvrebø føler seg trygg på at han gjorde det rette da han la til seks minutter.