- Øvrebø deler ut kort i hytt og pine

Rasende Riseth etter nytt LSK-tap.

BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Lillestrøm 2-1.

To av fjorårets argeste gullrivaler møttes til bunnoppgjør i Bergen, da Brann tok imot Lillestrøm på stadion i kveld.

Det var mange som var arge under og etter kampen i kveld også. Sintest av alle var Vidar Riseth. Blant annet på at det ble delt ut sju gule kort. To til Brann og fem til LSK.

- Øvrebø deler ut kort i hytt og pine. Det blir jo som en kortstokklek, og det blåses alt for mye, sier LSK-spilleren til Dagbladet.no.

Også Tom Nordlie mener Tom Henning Øvrebø var for kjapp til å gripe i lommene.

- Når det er to spillere som krangler, gis det ett kort til hvert lag. Det går an å snakke og roe det ned, sier LSK-treneren til TV 2.

- Borti begge hendene

Riseth var rasende da han snakket med dagbladet.no etter kampen. Han mente også LSK ble snytt for straffespark mot slutten av kampen.

STRAFFE? Det mener Vidar Riseth om situasjonen der Bjørn Dahl ramlet over ballen slik at den traff armene hans. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
STRAFFE? Det mener Vidar Riseth om situasjonen der Bjørn Dahl ramlet over ballen slik at den traff armene hans. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer

- Nå er jeg skikkelig forbanna, vi skulle hatt straffe på slutten der, det er jeg hundre prosent sikker på. Jeg ble bare enda sikrere etter et jeg så det på storskjermen, han tar den med begge henda og det blir jo nesten håndball inni der. Det er så frustrerende når vi får alt imot oss, sier en oppgitt Riseth.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Faktum er at Brann-back Bjørn Dahl falt og tok seg for med hendene. Da returen fra Håkon Opdal kom i hans retning, traff den han både i armene og brystet. Men det spørs om han kunne kommet seg unna på noen måte.

Riseth sendte også en klar beskjed til TV2, som han mener legger opp til at det skal være kontroverser rundt Lillestrøm.

- Det er alltid fokusering på hvor ille vi er, det må ta slutt for nå er det blitt for mye. TV2 bygger opp til at vi skal være den store stygge ulven og reportasjen med Olli (Olivier Occean) tidligere i uken var latterlig, forsetter han. Sånt foregår på alle lags treninger, men fordi vi er Lillestrøm velger de å fokusere på den. Dette gjelder ingen andre medier, men bare TV2, avslutter han.

Heller ikke Tom Nordlie var fornøyd med TV2-reportasjen.

- Vi ble stigmatisert i går av TV2, det er sånn som skjer på alle treninger, sier han skuffet til dagbladet.no.

Stort tempo

Begge lag gikk ut i stort tempo, og det var tydelig at det var mye som sto på spill for de to antatte gullrivalene.

- Øvrebø deler ut kort i hytt og pine

Etter bare tre minutter gikk den tidligere Lillestrøm-spilleren Gylfi Einarsson i bakken innenfor Lillestrøms 16-meter og et heltent publikum ropte på straffe.

Kveldens dommer, Tom Henning Øvrebø, var imidlertid sikker i sin sak og beholdt fløyta i hånda. Den endte i håndgemeng og som vanlig var Vidar Riseth sentral i krangelen som utspilte seg.

Sentral mot gamle lagkamerater

Gylfi Einarsson spilte sin første Brann-kamp fra start og var sentral i det meste som foregikk av kontroverser i den første omgangen.

Etter 20 minutter endte islendingen nok en gang i klammeri med en av sine tidligere lagkamerater og denne gangen var det stopperkjempen Frode Kippe som ville ha et ord med i laget.

Øvrebø belønnet begge spillere med gult kort etter hendelsen. Bare et par minutter senere skulle Einarsson få sin hevn.

Midtbanekrigeren mottok ballen i feltet fra høyrekanten og plasserte ballen rolig i venstre hjørne bak Lillestrøm-keeper Otto Fredrikson. En herlig revansj for Gylfi Einarsson.

Etter 30 minutter måtte Jan Gunnar Solli forlate banen etter å ha pådratt seg en skade og veteranen Bjørn Dahl erstattet høyrevingen.

- Det er forhåpentligvis ikke noe alvorlig, men vi får se om jeg blir klar til neste kamp, uttaler han etter kampslutt.

Dramatisk avslutning

Det ble en dramatisk avslutning på førsteomgangen i Bergen.

Etter 40 minutter kom Occean seg fri på høyresiden av Branns 16-meter og spilte inn til spissmakker Arild Sundgot. Sunnmøringen banket ballen kontant i mål og det så ut til å ende 1-1 etter de første 45 minuttene.

Branns gambiske stjerneskudd ville det imidlertid annerledes.

Brann fikk frispark etter 45 minutter, og Lillestrømspillerne rakk knapt å stille opp noen mur før Njogu Demba-Nyrén lurte ballen i høyrehjørnet bak en sprellende Fredrikson.

Det var et lurt frispark, men Lillestrøm-keeperen må nok ta på seg noe av skylda for målet til Brann. Tom Nordlie var ikke fornøyd med måten målet kom på.

- Det var surt med det frisparket før 2-1. Jeg er ikke helt enig med Øvrebø, men forstå det kan dømmes frispark på det. Og selv om det er frispark er det lov å redde det, men Otto (Fredrikson) sklir så vi var uheldige.

Kippe ut

Frode Kippe måtte ut med en stiv lyske i pausen og unggutten Magnus Myklebust erstattet den sentrale stopperen.

Torstein Helstad fikk en enorm mulighet etter bare fem minutter av andre omgang, men fjorårets toppscorer satte ballen svakt i nettveggen, en kjempesjanse for å sette spikeren i kista for Brann-spissen.

Etter sjansen kom en relativt jevnspilt periode på stadion. Begge lag kjempet heroisk og det var ingen tvil om at oppgjøret var viktig for spillerne. Både innbytter Robbie Winters og Torstein Helstad kom til halvsjanser, men de store sjansene uteble.

Etter drøyt 70 minutter ble målscorer Gylfi Einarsson byttet ut og erstattet av den spennende Tijan Jaiteh, til stor jubel fra Brann-fansen. Like etter var det Njogu Demba-Nyrén sin tur til å bli byttet ut og dermed var begge Branns målscorere tatt av banen.

Svak avslutning

I det man skulle tro Lillestrøm skulle sette inn en forrykende sluttspurt dalte derimot tempoet i kampen ytterligere. Kanarifuglene malte og malte, men Brann virket farlige på sine overganger.

Ett minutt på overtid kom Magnus Myklebust helt alene igjennom for Lillestrøm, men landslagskeeper Håkon Opdal reddet mesterlig. En enorm sjanse på tampen for Lillestrøm, og en rasende Vidar Riseth pådro seg gult kort etter å ha kjeftet intenst på Øvrebø.

Kampen endte 2-1 til Brann og publikum og spillere kunne juble. Brann trener Mons Ivar Mjelde var også strålende fornøyd da han møtte dagbladet.no etter kampen.

- Dette var godt, smiler han og fortsetter ivrig videre: Vi klarte ikke å punktere kampen tidlig så det ble jævlig spennende, men periodevis i dag så vi ut som det fotball-laget vi ønsker å være, sier Mjelde.

- De tre poengene i dag var veldig viktige og gir gutta en real oppreisning. Nå skal vi kjøre på fram mot Tromsø, avslutter treneren som nok fikk noen kilo av skuldrene etter dagens sier.

Nordlie ser framgang

Til tross for den enorme skuffelsen så Tom Nordlie allikevel noe positivt i dagens oppgjør, og rettet også en takk til sin trenerkollega Mons Ivar Mjelde.

- Jeg ser fremgang i dag, og det hadde nesten hvert verre å vinne heldig og ikke vise fremgang, selv om vi hadde trengt poengene. Vi er alltid sterke i en omgang og hadde kampene vært blåst av til pause hadde vi ligget på andreplass i serien, sier han.

Nordlie takker også kveldens motsandere for støtten:

- Jeg vil berømme Mons Ivar Mjelde og Eirik Bakke for sin usedvanlige raushet. Begge kom med støttende ord etter kampen og fortalte at vi fort ville komme oss opp med det spillet vi viste i dag, sånt varmer.

Dermed tar treneren med seg det positive videre, noe som kan være nødvendig når Viking står på den andre banehalvdelen i neste serierunde på Åråsen.

MÅL MOT GAMLEKLUBBEN: Gylfi Einarsson spilte sin første Brann-kamp fra start, og scoret det første målet.
UTLIKNING: Arild Sundgot ga Lillestrøm håp med 1-1-målet.