Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Øvrebø får Champions League-kamp

Dømmer i morgen.

CHELSEA-SINNE: Tom Henning Øvrebø pådro seg Michael Ballacks sinne i Champions League-semifinalen i mai. Foto: EPA
CHELSEA-SINNE: Tom Henning Øvrebø pådro seg Michael Ballacks sinne i Champions League-semifinalen i mai. Foto: EPA Vis mer

|||(Dagbladet.no) Tom Henning Øvrebø ble rikskjendis i England - i hvert fall for noen dager - da han tok flere kontroversielle avgjørelser i Champions League-semifinalen mellom Chelsea og Barcelona på tampen av fjorårssesongen.

Etterspillet ble massivt, og bråket førte til karantener og bøter for Chelsea.

Øvrebø er imidlertid fortsatt inne i Uefa-varmen.

Dømmer Juventus
I dag ble det offentliggjort at Nordstrand-dommeren skal lede tirsdagens kamp mellom Juventus og Bordeaux i Champions League.

Dagbladet har ikke fått tak i Øvrebø i dag, men for en måned siden sa dommeren at han er topp motivert for en ny sesong med internasjonale storkamper. Han hadde da akkurat fått beskjed om at han fortsatt er i gruppa over Europas 30 beste dommere.

- Jeg er fortsatt i toppgruppa. Det tar jeg som en bekreftelse på at du ikke er ute av det gode selskap selv om du gjør en dårlig kamp sa Øvrebø.

KJEMPESTART: David Trezeguet og Juventus har innledet Serie A-sesongen med tre strake seire. Tirsdag venter Bordeaux i Champions League. Foto: AP
KJEMPESTART: David Trezeguet og Juventus har innledet Serie A-sesongen med tre strake seire. Tirsdag venter Bordeaux i Champions League. Foto: AP Vis mer

Chelsea følte seg snytt for både to og tre straffespark i semifinalen i mai, og ga mye av skylda for tapet på Øvrebø. De mest hissige var midtbanespiller Michael Ballack, backen José Bosingwa og Didier Drogba. De to sistnevnte ble idømt to og tre kampers karantene på grunn av sin oppførsel.

Var ekstra spent
- Var du redd for å bli vraket?

- Du er alltid spent, og jeg vet jo at det blir gjort endringer ut fra prestasjoner. Jeg var nok ekstra spent denne gangen. Du vet jo aldri hva konsekvensene blir etter slike kamper som den i mai. Men jeg er fortsatt i gruppa, og det viser at Uefa fortsatt har tillit til det jeg gjør.

Øvrebø er også fortsatt med i gruppa av 12 europeiske dommere som er aktuelle for å dømme i Sør-Afrika neste sommer. I januar/februar blir det bestemt hvilke ni dommere som skal dømme i VM.

PS! Tom Henning Øvrebø har tirsdag med seg Dag Roger Nebben (Åsa) og Kim Thomas Haglund (Navestad) på linja, mens Brage Sandmoen (Kjelsås) assisterer som 4. dommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling