FIKK JOBBEN FAST: Tore Øvrebø har vært konstituert i jobben som toppidrettsjef lenge. I dag fikk han jobben permanent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FIKK JOBBEN FAST: Tore Øvrebø har vært konstituert i jobben som toppidrettsjef lenge. I dag fikk han jobben permanent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Øvrebø har skrevet under på en fireårskontrakt som toppidrettssjef

Historisk avtale.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): 48 år gamle Tore Øvrebø er ansatt som ny toppidrettssjef i Olympiatoppen.

Han  har vært konstituert toppidrettssjef siden september i fjor, da Jarle Aambø trakk seg.

Øvrebø forteller om sine planer for stillingen på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i ettermiddag.

Samtidig er det klart at han er den første toppidrettssjefen noensinne som får en gitt lengde på kontrakten sin.

48-åringen skriver under på en fireårskontrakt, som går ut forsommeren 2018.

Ryddig prosess - Vi har fått en toppidrettssjef som er opptatt av å bidra til idrettsorganisasjonens helhetlige arbeid. Tore Øvrebø har bred erfaring fra internasjonal toppidrett, han er klok og endringsvillig, og han er opptatt av å utvikle Olympiatoppen videre, sier Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen.
 
- Jeg er også glad for at vi har hatt en ryddig og god prosess med mange dyktige og interessante søkere.  Nå har vi funnet toppidrettssjefen som skal lede Olympiatoppen de nærmeste årene.  Jeg gleder meg til å samarbeide tett med ham, avslutter generalsekretær Andersen.
 
Ydmyk - Jeg er først og fremst ydmyk overfor oppgaven som jeg står overfor, og ansvaret som jeg har fått for på en best mulig måte å lede Olympiatoppen.  Dernest er jeg naturligvis veldig glad for å ha fått jobben, sier den nye toppidrettssjefen.
 
- Olympiatoppen er etter min mening verdens beste sted å arbeide for den som er opptatt av toppidrett og utvikling, og det er jeg.

Han ser fram til å fortsette og er glad for at han nå kan ha et lengre perspektiv.

- Jeg lover å utfordre særforbundene ytterligere i et gjensidig forpliktende samarbeid. Sammen med særforbundene skal vi forsøke å legge grunnlaget for de prestasjonene vi har som mål å nå, utdyper Tore Øvrebø.
 
Allerede 9. juni skrev Dagbladet at Øvrebø var pekt ut som rett mann til å lede toppidrettssatsingen. 16 personer søkte stillingen.

Da uttalte Øvrebø at han hadde store ambisjoner for Olympiatoppen på Sognsvann, han ønsket å tidoble satsingen. Da Øvrebø ble konstituert han kritisert for å være for snill til å lede norsk toppidrett.

TV2-klinsj Under OL i Sotsji havnet han i klinsj med TV2-anker Davy Wathne, som tidlig i vinterlekene spurte om det var en negativ følelse i den norske OL-troppen.

- Jeg kan ikke styre ditt følelsesliv Davy, men jeg har det ikke på samme måten, svarte toppidrettssjefen - tydelig lei av TV2-reporterns spørsmål.

- Du «tjater» i vei. Vi må passe på at vi holder fokus på det som er viktig for oss for å prestere - og ikke tenke tankene som trekker oss ned.