GIR SEG UTE: Tom Henning Øvrebø slutter som FIFA-dommer, men fortsetter i Tippeligaen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
GIR SEG UTE: Tom Henning Øvrebø slutter som FIFA-dommer, men fortsetter i Tippeligaen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Øvrebø slutter som internasjonal dommer

- Trygg på at det er en riktig avgjørelse.

|||

Tom Henning Øvrebø fortsetter som fotballdommer i eliteserien, men gir seg som dommer for internasjonale kamper fra og med neste sesong.

Etter 16 år som FIFA-dommer og totalt mer enn 100 internasjonale oppdrag, er det slutt.

- Tom Henning har vært ledende i norsk dommerstand i en årrekke. Han er blant eliteseriens absolutte ypperste dommere, og vi er veldig glad han fortsetter der. Det er også viktig for videreutviklingen av yngre dommere at vi har dommere med hans kompetanse og internasjonale erfaring, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Det har vært en fantastisk tid med minnerike opplevelser både på og utenfor banen. Selv om det er vemodig å avslutte noe så morsomt, givende og opplevelsesrikt, er jeg trygg på at jeg har tatt en riktig avgjørelse. Jeg er godt motivert for videre dømming og har som mål å fortsette i norsk toppfotball en periode til, sier Øvrebø til fotball.no.

Øvrebø har også vært ute i hardt vært i sin karriere, blant annet i semifinalen i mesterligaen mellom Chelsea og Barcelona.

- Tom Henning er en meget god og anerkjent dommer, som har bidratt som internasjonal dommer og ambassadør på en utmerket måte for Norges Fotballforbund. Vi er meget glad for at han fortsetter i hjemlig serie, og NFF vil benytte seg av hans erfaring og kunnskap, sier dommersjef Rune Pedersen i fotballforbundet.

(NTB)