HAR INGEN KLAGER PÅ ROONEY: Tom Henning Øvrebø har dømt Wayne Rooney både i klubb- og landslagssammenheng, men hevder United-spissen ikke utmerker seg negativt med mye og grov munnbruk. Her gir han Rooney det gule kortet i en EM-kvalikkamp mot Israel i 2007. Foto:TREUTERS/Oleg Popov
HAR INGEN KLAGER PÅ ROONEY: Tom Henning Øvrebø har dømt Wayne Rooney både i klubb- og landslagssammenheng, men hevder United-spissen ikke utmerker seg negativt med mye og grov munnbruk. Her gir han Rooney det gule kortet i en EM-kvalikkamp mot Israel i 2007. Foto:TREUTERS/Oleg PopovVis mer

Øvrebø tror Rooney holder seg på matta i VM

- Han er veldig profesjonell.

||| (Dagbladet): Wayne Rooney er ikke den samme villstyringen i dag som for noen år siden, men boksertemperamentet ligger fortsatt latent hos 24-åringen.

I går klaget dommer Jeff Selogilwe på at United-spissen fornærmet ham underveis i kampen da England slo det lokale toppserielaget Platinum Stars 3-0.

- Rooney sa «Fuck you». Han er en god spiller når du ser ham på TV, men når du møter han på banen fornærmer han dommerne igjen og igjen, sa Selogilwe.

- Utmerket seg ikke negativt
Det inntrykket har ikke Tom Henning Øvrebø.

Nordstrand-dommeren, som nylig annonserte at han gir seg på internasjonalt nivå, har aldri hatt problemer med Rooney.

- Jeg har ikke dømt ham så mye, men United ved et par anledninger. Min erfaring er at han er veldig profesjonell, på lik linje med de fleste andre. Jeg kan ikke huske at han utmerket seg negativt. Jeg tror ikke dette blir noe problem i VM i det hele tatt, sier Øvrebø til Dagbladet.

Lagkompis og VM-skadde Rio Ferdinand stusser over den krasse reaksjonen fra gårsdagens dommer.

FIKK KJEFT AV DOMMEREN: Dommer Jeff Selogilwe (i bakgrunnen) hevder Rooney fornærmet ham ute på banen. Foto:  AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
FIKK KJEFT AV DOMMEREN: Dommer Jeff Selogilwe (i bakgrunnen) hevder Rooney fornærmet ham ute på banen. Foto: AFP PHOTO / JUNG YEON-JE Vis mer

- Jeg er sikker på at han har sagt langt verre ting til andre dommere i Premier League. Ting blir blåst opp før VM. Folk må forstå at dette var en treningskamp. Jeg kan ikke se at Wayne har et disiplinærproblem i VM i det hele tatt, sier Ferdinand til The Guardian.

Rooney slapp unna med et gult kort for tiraden sin i går, men er kanskje ikke like heldig i VM om han støter på en mer hårsår dommer.

Viste ut Ijeh for «fuck off»
Hårsår har aldri Øvrebø blitt beskyldt for å være. Men om han ville gitt en spiller rødt kort for «fuck you» avhenger av flere faktorer:

- Det er vanskelig å gi noe entydig svar på det spørsmålet. Det kommer veldig an på formen. Jeg har opplevd før at spillere har sagt «fuck you» til meg uten at jeg har reagert, hvis det har vært på tomannshånd og han ikke har ropt det ut i alles påhør. Men henger han meg ut foran hele stadion, for å undergrave mine oppgaver og latterliggjøre, vil det få konsekvenser, svarer Øvrebø.

Mange husker kanskje da Øvrebø viste ut Vikings Peter Ijeh for gjentatte «fuck off»-tilrop i 2007.

- Hva gjorde at det ble for mye?

- Da var det formen. Jeg hadde gitt tilsnakk og gult kort, men han fortsatte og gjentok det i ansiktet mitt flere ganger.

Slipper stjernene lettere?
- Tror du toppdommere ubevisst vegrer seg mer for å gi kort til de store spillerne - som Rooney - enn til mer ukjente spillere?

Øvrebø tror Rooney holder seg på matta i VM

- Jeg skal kanskje være litt forsiktig med å uttale meg om det. Men vi er mennesker vi som alle andre, og kanskje noen kan la seg påvirke. Men det som FIFA, UEFA og NFF stresser veldig er at vi skal se på situasjonen, og at hvem som gjør hva skal være underordnet. I VM er det så masse store stjerner, dommerne kan ikke gå rundt og tenke at «Rooney er litt større stjerne enn han der». Jeg tror VM-dommerne er drillet i å vurdere situasjoner, og ikke navn.

- Har du selv blitt kvitt skuffelsen over å ikke komme til VM?

- Den gikk over for lenge siden. Nå skal jeg først og fremst glede meg over mange gode kamper og gode dommerprestasjoner, sier Øvrebø.

KRISTEN ROONEY?: Rooney har ikke for vane å spille med kors. På dagens England-trening hang imidlertid dette kjedet rundt halsen på England-spissen. Foto: REUTERS/Darren Staples
KRISTEN ROONEY?: Rooney har ikke for vane å spille med kors. På dagens England-trening hang imidlertid dette kjedet rundt halsen på England-spissen. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer