SMILER: Toppidrettssjef Tore Øvrebø på plass i OL-landsbyen i Rio de Janeiro.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SMILER: Toppidrettssjef Tore Øvrebø på plass i OL-landsbyen i Rio de Janeiro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Øvrebø:– Vi skal gjøre det bedre enn i London

Norge tok fire medaljer i London-lekene i 2012. Toppidrettssjef Tore Øvrebø håper det blir mer å juble for i Rio-OL.

For fire år siden ble det to gull, ett sølv og en bronse. Øvrebø, som er såkalt chef de mission for den norske troppen, har håp om flere medaljer i Rio de Janeiro.

– Vi skal være bedre enn i London. Det er en felles målsetting for OL og Paralympics (3-2-3 i 2012). Det er to måter å gjøre det bedre på: Enten ta flere medaljer eller flere gull, sier Øvrebø.

Håndballjentene og roerne Are Strandli/Kristoffer Brun (lettvekt dobbeltsculler) er Norges store medaljehåp i Brasil.

– Noen kandidater er relativt opplagte, de som dere skriver om hver gang dere skal skrive om dette. Og så har vi en gruppe utøvere som kan lykkes, sier Øvrebø til NTB.

Rohåp

Blant dem som er nevnt som outsidere i medaljekampen, er dobbeltsculleren med Olaf Tufte og Kjetil Borch og golfstjernen Suzann Pettersen.

Øvrebø deltok selv i roing i Seoul-OL i 1988. Han gleder seg over at roerne er tilbake som medaljekandidater etter at det ikke ble noen pallplasser i London.

– Det er alltid stas. De hadde en nedtur i London, men virker bedre forberedt nå. Det kan bli veldig moro på lagunen, sier Øvrebø.

Den norske OL-troppen har etter hvert funnet seg godt til rette i deltakerlandsbyen etter noen problemer innledningsvis.

– Det har vært litt snakk om at leiren ikke var helt klar i forkant. Det var helt rett. Det var mange ting som ikke fungerte. Men det var stort sett små ting, og det meste er reparert. Nå må vi bare hente inn et eksternt vaskebyrå, for det er noe mindre byggestøv i bakgangene der vi bor.

Zika

Foran OL har det vært mye snakk om frykt for zikaviruset. Øvrebø er likevel ikke altfor bekymret.

– Vi har hatt fokus på det, sammen med en del andre helseutfordringer. Disse myggene bærer på vel så alvorlige andre ting som zika. Det går på generell smitteverntenkning. Men vi tar zika på alvor, selv om vi ser nå at det er større problem i Florida enn her, forteller lederen for den norske OL-troppen.

(NTB)