HATT DET BEDRE. Her vinner Henriette Eriksen hatteparaden på Øvrevolls Derbydag og gratuleres av jurymedlemmene Alex Rosén og Elin Høyholm. Foto: Malene Nilssen.
HATT DET BEDRE. Her vinner Henriette Eriksen hatteparaden på Øvrevolls Derbydag og gratuleres av jurymedlemmene Alex Rosén og Elin Høyholm. Foto: Malene Nilssen.Vis mer

Øvrevoll-direktørens datter vant Miss Derby, og en premie verdt 40 000 kroner i hatteparaden

- Vi må se på regelverket foran neste år. Om det i det hele tatt blir en ny hatteparade.

(Dagbladet): Datteren til Øvrevoll-sjefen ble vinner av hatteparaden og en premie verdt 40 000 kroner på galoppsportens store Derbydag.

Slikt kan det bli bråk av.

Det var Budstikka som skrev om episoden.

- Jeg har aldri ofret hatteparaden en tanke. Men jeg kan jo se at dette er noe som det bør tas fatt i. Folk kan reagere. Muligens bør det ikke gis adgang til deltakelse i hatteparaden for ansatte og slektninger av de ansatte på Øvrevoll, sier direktør Hans Petter Eriksen til Dagbladet.

Han understreker at han selv ikke har mottatt en eneste henvendelse, verken på Derbydagen søndag eller i etterkant.

Det er kona til Hans Petter Eriksen som er primus motor for hatteparaden, som er et tradisjonelt og populært innslag på Derbydagen.

Miss Derby Alex Rosén har vært jurymedlem siden 2011. Han utgjør juryen sammen med regissør Elin Høyholm.

Han presiserer overfor Budstikka, at direktørens kone trakk seg ut og ikke deltok i kåringen av Miss Derby, der datteren Henriette Eriksen gikk av med seieren.

Han sier han først ble klar over at det var datteren som hadde etter at kåringen var gjort. Antrekket til vinneren var i særklasse best, mente Alex Rosén.

Men han sier også at han skjønner at det kan bli stilt spørsmål, når vinneren er datteren til direktøren og en av hatteparedens komitémedlemmer.

Henriette Eriksen har deltatt i flere år, men det er første gang hun vinner en premie.

- Jeg synes dette ble veldig kjipt. Det siste jeg ønsker er at jeg skal skape noen problemer for mamma og pappa, sier Henriette Eriksen til Dagbladet.

Hun forteller at hun utelukkende har mottatt positive henvendelser og gratulasjoner

Hans Petter Eriksen sier at det ikke er første gang det er en stor premie til vinneren.

- For 15 år siden var premien en reise med Concorde tur-retur til London. Det har vært fine premier hele veien, forteller Eriksen.

- Endre regelverket Han mener dette er en sak som blåses ut av proporsjonene. Men han er også ganske klar på at det bør skje noe før neste års parade:

- Det kan nok bli en endring i regelverket, ellers blir det vel baluba etter dette. Men det er jo også litt merkelig å tenke på at datteren min kan gjerne vinne Norsk Derby, men ikke hatteparaden, sier Hans Petter Eriksen.

Styreleder Sigurd-Armand Hauge i Øvrevoll Galopp synes saken bare er blitt trist. Men at det tvinger fram en gjennomgåelse av reglementet for deltakelse i arrangementet.

- Hadde direktøren eller jeg visst at det skulle bli et slikt utfall, ville vi ha grepet inn på forhånd. I mine øyne er dette en fillesak. Men nå er det liten tvil. Vi må se på regelverket foran neste år. Om det i det hele tatt blir en ny hatteparade, sier Hauge til Dagbladet.