ENGLAND-LEGENDE: Michael Owen, her i kamp med Crystal Palaces Jonathan Parr, annonserte tidligere denne uka at han gir seg etter sesongen. Nå innrømmer han at han ikke har vært helt skadefri siden han var 19 år gammel. Foto: AP / PA / Daniel Hambury / NTB Scanpix
ENGLAND-LEGENDE: Michael Owen, her i kamp med Crystal Palaces Jonathan Parr, annonserte tidligere denne uka at han gir seg etter sesongen. Nå innrømmer han at han ikke har vært helt skadefri siden han var 19 år gammel. Foto: AP / PA / Daniel Hambury / NTB ScanpixVis mer

Owen: - Jeg har ikke vært skadefri på 14 år

Innrømmer i intervju.

(Dagbladet): Den tidligere superspissen Michael Owen (33), som tidligere denne uka annonserte at han legger opp etter sesongen, forteller nå om de enorme skadeproblemene sine i et nytt intervju.

- Hamstringen min ga etter i en kamp mot Leeds da jeg var 19, og siden det ble karrieren min aldri den samme, sier Stoke-spilleren, ifølge The Sun.

- Jeg er faktisk stolt av at jeg spilte på høyeste nivå og for noen av verdens beste klubber i en periode hvor jeg ikke var helt skadefri, fortsetter han.

Stor karriere
Den tidligere Liverpool-, Real Madrid-, Newcastle-, og Manchester United-spissen scoret i sin tid 40 mål på 89 landskamper for England.

Det som huskes aller best, er sannsynligvis den vanvittige soloprestasjonen mot Argentina i fotball-VM 1998.

bloggen sin skriver 33-åringen:

- Jeg har to veldig sterke følelser. Den første er følelsen av stolthet - ikke bare over hva jeg har oppnådd - men hvordan jeg oppnådde det. Den andre følelsen er at jeg tenker på hva som kunne vært hvis ikke skader hadde stjålet mitt viktigste våpen - farta, skriver han, og fortsetter:

DÉT MÅLET: Her feirer Michael Owen sin utrolige scoring mot Argentina i fotball-VM 1998. Året etter fikk han imidertid en skade han har slitt med resten av karrieren. Foto: AP / Laurent Rebours / NTB Scanpix
DÉT MÅLET: Her feirer Michael Owen sin utrolige scoring mot Argentina i fotball-VM 1998. Året etter fikk han imidertid en skade han har slitt med resten av karrieren. Foto: AP / Laurent Rebours / NTB Scanpix Vis mer

- Mange av høydepunktene mine kom tidlig i karrieren, og man kan bare lure på hva jeg ville oppnådd hvis kroppen min hadde tålt det jeg måttte gjennom.

Bestemte seg i fjor
Owen innrømmer samtidig at han bestemte seg for å legge opp allerede før jul.

- Selv om det ikke var den opprinnelig planen, bestemte jeg meg før jul for at dette ville være min siste sesong som profesjonell fotballspiller. Ja, jeg har slitt med noen små muskelskader, men det ville vært feil å skylde på at jeg ikke er skadefri. Jeg har vært tilgjengelig for prosentvis flere antall kamper denne sesongen sammenliknet med de to foregående, skriver han.

33-åringen røper samtidig hva han har lyst til å drive med i tida framover:

- Mediesiden av fotballen interesserer meg. For øyeblikket snakker jeg med flere tv-kanaler, og håper å sikre meg en kontrakt for neste sesong og tida etter det, skriver han.