Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen: - Rooney er ikke ferdig. Enhver spiss ville slitt i Manchester United

Vil se United-spissen på midtbanen igjen.

 ALLE HADDE SLITT:  Michael Owen mener enhver spiss hadde slitt som spiss i Manchester United slikt de har spilt denne sesongen. Foto: NTB Scanpix.
ALLE HADDE SLITT: Michael Owen mener enhver spiss hadde slitt som spiss i Manchester United slikt de har spilt denne sesongen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Michael Owen husker godt hvordan tiden etter hvert tok han igjen. Owen var i sin tid en av hans generasjon ypperste spisser, før det var slutt. Snart kan det samme skje med Wayne Rooney. Rooney står bokført med bare tre mål på 16 Premier League-kamper denne sesongen.

Den tidligere stopperkjempen Jamie Carragher har beskrevet Rooney som en 30-åring i kroppen til 35-åring. Owen på sin side er langt fra overbevist om at Rooneys dager som en av ligaens mest profilerte spillere er talte.

- Samtlige spisser i verden ville slitt med å score for Manchester United for øyeblikket, sier Michael Owen til FFT.

- Alle hadde slitt - Det er rett og slett ikke nok sjanser som blir skapt. Man kan skylde på spissene og si at Rooney og Martial ikke skyter nok, men man er ikke bedre en sjansene man får.

- Hvis ingenting skjer rundt deg er det helt sjanseløst å være spiss. Du er så avhengig av spillerne rundt deg.

I kveld møtes to av hans tidligere klubber til dyst, når Manchester United gjester St. James´ Park. Det er tre år siden han la fotballskoene på hylla i en alder av 33. I likhet med Rooney slo han gjennom i ung alder. Han debuterte for Liverpool som 17-åring, England året seinere. Rooney fikk sin Everton-debut som 16-åring.

17 år gammel fikk han sjansen for England. Owen vet bedre enn noen andre hvordan en spiss, endrer seg med alderen. - Når man mister litt fart eller noe annet, uansett hva det er vil det være utslagsgivende.

- Jeg har vært gjennom prosessen. Beina går ikke like fort som før. Det er frustrerende. Selv nå når jeg spiller på løkka, tenker jeg å gjøre det jeg alltid har vært god på. Men når beina går litt saktere, fungerer det ikke. Som igjen viser at dømmekraften er dårlig.

- Tendensen er å endre skillet sitt. Går inn i mellomrommet i stedet for bak forsvaret. Man går bort fra det man var god på. Det er det jeg gjorde.

Ned på midtbanen Det er bare fire måneder siden Rooney ble Englands mestscorende landslagsspiller. Likevel har kritikken haglet mot ham i sosiale medier.

 PÅ MIDTEN:  Den gamle storscoreren Michael Owen vil gjerne se Wayne Rooney i en midtbanerolle om noen år. Foto: NTB Scanpix.
PÅ MIDTEN: Den gamle storscoreren Michael Owen vil gjerne se Wayne Rooney i en midtbanerolle om noen år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Overrasker det deg?

- Egentlig ikke. Wayne er i en vanskelig situasjon. Han kommer ikke til å bli bedre. Han kommer bare til å bli mer svekket av alderen.

Owen tror Rooney har flere gode år igjen på banen - men ikke som spiss.

- Alle spillere endrer seg med alderen. Ryan Giggs pleide å løpe opp og ned venstrekanten Mot slutten av karrieren spilte han mer sentralt i banen, hvor han satte opp medspillere framover å løpe forbi motstanderne. Paul Scholes pleide å gå fra boks til boks. Han endte opp som en quarterback lavt i banen.

- Jeg er helt sikker på at Wayne kan gå inn som en sentral midtbanespiller og spille der noen år. Han har hjernen til det. Han kan passe, takle, ja, det er mye han kan gjøre. Karrieren hans vil nok vare lenger der.

- Men jeg tror fortsatt han har mye å by på som spiss.

 SPILTE SAMMEN:  Michael Owen og Wayne Rooney spilte sammen både på landslaget og i Manchester United Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix.
SPILTE SAMMEN: Michael Owen og Wayne Rooney spilte sammen både på landslaget og i Manchester United Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media