Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen åpnet målkontoen i Manchester United

Valset over Wigan i annen omgang.

ÅPNET MÅLKONTOEN: Med en iskald chip åpnet Michael Owen målkontoen i Manchester United-trøya.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
ÅPNET MÅLKONTOEN: Med en iskald chip åpnet Michael Owen målkontoen i Manchester United-trøya.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

(Dagbladet.no): Wigan - Manchester United 0-5.

En katastrofe av en kamp mot nyopprykkede Burnley i midtuka, utløste et skred av ulike varianter av spørsmålet om Manchester United virkelig er i stand til å levere varene fra øverste hylle uten Cristiano Ronaldo.

Etter å ha fått til null og niks på Turf Moor, var det langt mer fart og vilje å spore i de regjerende seriemesterene på nylig omdøpte JW Stadium i Wigan.

United brukte én omgang på fininstille siktene, men etter hvilen kom det vakre scoringer på løpende bånd etter et offensivt stormløp som skulle vare langt ut i tilleggstiden.

- Man er nødt til å svare på tiltale etter et tap. Det er alltid en utfordring, men vi ga et skikkelig svar i dag. Det er alltid bekymringsfullt når man ikke setter sjansene man skaper. Vi hadde seks sjanser i første omgang, og vi satte ikke noen av dem. Men det viktigste er å være tålmodige, fortsette å spille og fortsette å tro. Det gjorde vi, sier United-manager sir Alex Ferguson etter kampen.

Frekk chip
Michael Owens skeptikere hadde fått vann på mølla etter en brent kjempesjanse mot Birmingham i serieåpninga og en blek forestilling fra start mot Burnley, men 29-åringen revansjerte seg delvis da han overtok stafettpinnen fra Wayne Rooney, som hadde mørnet Wigan-forsvaret i 69 minutter.

13 minutter ut i innhoppet grep Owen muligheten da Nani dirigerte ham i posisjon til å motta en perfekt vektet gjennombruddspasning.

United-spissen registrerte at Chris Kirkland rykket ut fra streken og reagerte raskt og instinktivt ved å chippe ballen i nonchalant bue over den utrustende Wigan-keeperen med venstrefoten via stolpen og inn til sitt første mål i ny drakt i obligatorisk kamp.

En vakker fulltreffer sådan.

FANT SCORINGSFORMEN: Wayne Rooney (t.v.) scoret sitt 100. og 101. mål i Manchester United-trøya da de regjerende mesterene omsider fikk fart på kostebinderiet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
FANT SCORINGSFORMEN: Wayne Rooney (t.v.) scoret sitt 100. og 101. mål i Manchester United-trøya da de regjerende mesterene omsider fikk fart på kostebinderiet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Det var det han trengte. Han trengte et mål. Det er slik han er skrudd sammen. Hele karrieren hans har handlet om scoringer. Han er en av de beste avslutterne dette landet noen gang har fostret. Målet i dag kan bare være til hjelp for ham. Jeg er veldig glad på vegne av ham og Dimitar Berbatov. Dersom spissene fortsetter å gjøre som i dag, gir det oss store muligheter, sier Ferguson.

Rooney i 100

Det var også de øvrige scoringene fra et United-lag som oste offensiv klasse og defensiv trygghet etter pause. Wayne Rooney åpnet ballet etter først å ha frispilt tidligere Wigan-favoritt Antonio Valencia ute på høyresida.

Ingen fulgte Rooneys innløp i boksen, og da innlegget kom, kunne han enkelt styre inn 0-1 med hodet - hans 100. mål for Manchester United, alle turneringer medregnet.

- En fantastisk prestajon, og han er fortsatt en ung gutt, skryter Ferguson.

Like etter kom Wigans beste mulighet i kampen da Hugo Rodallega tok Jonny Evans og Nemanja Vidic på senga og fikk i vei en farlig heading mot en Ben Foster på halvdistanse. United-keeperen rakk imidlertid tilbake til streken og fikk dyttet ballen unna i grevens tid.

SJELDENT SYN: Tidvis utskjelte Dimitar Berbatov har ikke for vane å gå bananas når han scorer mål, men fulltrefferen mot Wigan var vel verdt litt ekstra jubel.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
SJELDENT SYN: Tidvis utskjelte Dimitar Berbatov har ikke for vane å gå bananas når han scorer mål, men fulltrefferen mot Wigan var vel verdt litt ekstra jubel.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Berbatov-jubel
I stedet for hjemmescoring slo United kontra, og etablerte kombinasjonsspillet rundt Wigans 16-meter. Etter tre-fire hurtige pasninger, stakk Dimitar Berbatov i bakrommet, fisket pasningen fra Paul Scholes over hodet på Chris Kirkland før han lot ballen sprette en gang, posisjonerte seg for en volleyavslutning og dunket kula opp i nettaket via bakken.

Bulgareren har ikke akkurat for vane å gå bananas når scoringer skal feires, men etter mye motgang og påfølgende kritikk viste han et bredt følelsesregister i lettelsen over sesongens første scoring. Berbatov var tidvis eminent og hjernen bak det meste som skjedde offensivt i første omgang og fulgte opp med lekkerbiskener på rekke og rad etter hvilen.

Samarbeidet med Wayne Rooney har ikke båret de søteste fruktene på det knappe året de har hatt sammen, men i ettermiddag fikk man flere prov på at det likevel kan være en suksessoppskrift.

Duoen hadde ett mål til å by på før Rooney takket for seg: Berbatov fant spissmakkeren ute på venstresiden i feltet, og der Wigan forventet en pasning, valgte Rooney et skudd. Godt hjulpet av låret til Mario Melchiot smatt ballen inn inne ved nærmeste stolpe.

På overtid kronet Nani en strålende angrepsforestilling med et frekt frisparkmål fra distanse med påfølgende saltomortale med skrum, og Manchester United virker igjen å være i stand til å valse over presumptivt dårligere motstand - en suksessoppskrift som ga seriegull i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling