Owen avgjorde i debuten

Åpnet målkontoen etter et kvarter.

GOD START: Michael Owen gratuleres av Ryan Giggs etter sitt første mål for Manchester United. Et kvarter tok det. Foto: SCANPIX/REUTERS/Zainal Abd Halim
GOD START: Michael Owen gratuleres av Ryan Giggs etter sitt første mål for Manchester United. Et kvarter tok det. Foto: SCANPIX/REUTERS/Zainal Abd HalimVis mer

(Dagbladet.no): Skeptikerne har sagt sitt, men etter et kvarter i Manchester United-drakt viste Michael Owen hvorfor Alex Ferguson er sterk i troen på at han har hentet en goalgetter til Old Trafford.

Owen kom inn som innbytter på stillingen 2-2 i treningskampen mellom en sammensatt malaysisk ellever og Manchester United - og etter kort tid ble måljeger-egenskapene synlige for enhver.

Ryan Giggs jaget en gjennombruddspasning og ble taklet av målvakten. Owen snappet den løse ballen, dro av keeper, og plasserte ballen i det nesten-tomme buret, klassisk måltyv.

Dermed fikk den skadeforfulgte spissen det man like greit kan kalle en drømmeåpning på sin karriere i Manchester United.

- Det var en klassisk Owen-scoring. En god start for ham, skryter manager Sir Alex Ferguson.

- Det er en god følelse å spille i den røde trøya. Det var artig bare å kunne spille fotball, og dobbelt artig siden jeg scoret i min første kamp, sier 29-åringen selv.

De røde vant kampen 3-2, etter å ha mistet en 2-0-ledelse underveis.

SCORET: Nani ga Manchester United 2-0, men da Malaysia hadde utliknet ledelsen var det duket for debutant Michael Owen. Foto: SCANPIX/AP/Lai Seng Sin
SCORET: Nani ga Manchester United 2-0, men da Malaysia hadde utliknet ledelsen var det duket for debutant Michael Owen. Foto: SCANPIX/AP/Lai Seng Sin Vis mer

Wayne Rooney satte inn en retur etter et Berbatov-skudd i første omgang, før Nani avsluttet et vakkert angrep for å doble ledelsen.

Like før pause utnyttet Mohd Amri Yahyah en Edwin van der Sar på halvdistanse med en velplassert lobb, før en generaltabbe av Ben Foster sørget for malaysisk utlikning. Foster bommet totalt på ballen ved et tilbakespill, og samme målscorer var våkent på plass.

Men innbytter Michael Owen hadde altså avgjørende scoring på lager, og gratismannen sørget for seier i sin første kamp for Manchester United.

PUTTET TO: Mohd Amri Yahyah lurte både Edwin van der Sar og Ben Foster. Foto: SCANPIX/REUTERS/Zainal Abd Halim
PUTTET TO: Mohd Amri Yahyah lurte både Edwin van der Sar og Ben Foster. Foto: SCANPIX/REUTERS/Zainal Abd Halim Vis mer