Owen avgjorde

Liverpool vant 1-0 borte mot Sunderland etter scoring av Michael Owen. Se også fakta fra de fem første kampene i går.

Owen ble spilt fram av Steven Gerrard, og lobbet ballen over Thomas Sørensen i det 56. minutt. Flere mål ble det ikke på Stadium of Light. Dermed er det forstsatt liv i Liverpools titteldrømmer.

Derby rotet bort en 2-0-ledelse og tapte 2-3 hjemme mot Newcastle. Det betyr at håpet er ute for Derby, mens Newcastle ytterligere styrket sjansene for Champions League-spill.

Andre omgang var en forrykende forestilling, der Derby tok ledelsen allerede i det første minuttet. Mot slutten av kampen dreide alt seg om Newcastle. Lomano Tresor Lua-Lua ble matchvinner i sin 37. Premier League-kamp.

De gamle lagkameratene Alan Shearer og Robert Lee forlot banen etter en tøff hodeduell med blodig utfall. Begge var imidlertid i stand til å gå av banen selv. Lee prøvde seg til og med inn på banen igjen med bandasje rundt hodet, men gikk snart av igjen.

Leeds tok et skritt i retning UEFA-cup med 1-0-seieren borte mot Aston Villa. En stor soloprestasjon av Mark Viduka ble avgjørende.

Everton hentet inn Leicesters 2-0-ledelse, men var neppe fornøyd med ett poeng hjemme mot allerede nedrykksklare Leicester.

Tottenham rotet bort seieren i lokaloppgjøret mot West Ham bare ett minutt før full tid.

Charlton mistet også sin ledelsen i sluttminuttene, da Tahar El Khalej headet inn en corner for Southampton.