Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen brukte ordet «vi» om United. Det får Liverpool-fans til å rase

Nå vil flere ha ham fjernet som ambassadør for klubben. 

I HARDT VÆR: Michael Owen skaper raseri blant Liverpool-fansen. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Michael Owen skaper raseri blant Liverpool-fansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): 21. april i fjor annonserte Liverpool at Michael Owen hadde blitt klubbens aller første internasjonale ambassadør. 37-åringen spilte for de røde i åtte sesonger fra 1996.

- Som Liverpool-fan er det en ære og glede å bli spurt om å spille en internasjonal rolle for klubben, uttalte Owen til Liverpools offisielle hjemmeside.

For mange var det overraskende at Owen ble valgt til jobben, ettersom han også har spilt for erkerivalen Manchester United.

Nå vil store deler av fansen at Owen skal miste ambassadør-rollen. Det skal ha toppet seg da han var ekspert for BT Sport under Europa League-finalen mellom Ajax og Manchester United, og brukte ordet «vi» om José Mourinhos mannskap.

Denne opptredenen har ført til en underskriftskampanje for å få Owen fjernet som ambassadør, og mer enn 18 000 mennesker har allerede signert.

«Michael Owen har vært en skam som Liverpools internasjonale ambassadør og bør fratas jobben umiddelbart», står det blant annet å lese.

Det blir påpekt at Owen «åpenlyst støtter rivaler» og at han «viser null respekt overfor Liverpool, med mindre det passer ham».

John Arne Riise har også fått med seg saken, og Liverpool-supportere mener at han ville gjort en bedre jobb som ambassadør for klubben. Nordmannen legger ikke skjul på at han kunne tenke seg en slik rolle. Bare se Twitter-meldingene under:

Hele Norges coronakart