Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Owen er bevis på at det er enklere å være spiss i United

Henning Berg om Mame-overgangen.

FÅR SJANSER HELE TIDA: - Med så gode medspillere som du har i United er det lettere å skåre mange mål, sier Henning Berg - og viser blant annet til Michael Owen og Ole Gunnar Solskjær. Mame Biram Diouf går fra Molde til United 1.januar 2010. Foto: Erik Berglund/Dagbladet
FÅR SJANSER HELE TIDA: - Med så gode medspillere som du har i United er det lettere å skåre mange mål, sier Henning Berg - og viser blant annet til Michael Owen og Ole Gunnar Solskjær. Mame Biram Diouf går fra Molde til United 1.januar 2010. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Konkurrentene vil hete Wayne Rooney og Dimitar Berbatov i stedet for Rune Ertsaas og Mathias Moström. Men Mame Biram Diouf vil få den beste hjelpen til å fortsette å bøtte inn mål.

— Bare se på Michael Owen, sier tidligere United-kjempe Henning Berg.

Dersom arbeidstillatelsen går i orden, bytter stjerneskuddet Mame Biram Diouf ut Molde og Aker Stadion til fordel for Manchester United og Drømmenes Teater over nyttår. I går signerte han fireårskontrakten på Old Trafford.

Det virker unektelig som et stort steg i en ung fotballkarriere.

Men med tøffere konkurranse følger det også medspillere som holder verdensklasse. Og påfølgende kvalitetsservice foran mål.

— Det er enklere å være spiss i United enn i en dårligere klubb. Du kommer til sjanser hele tida. Bare se på Michael Owen som plutselig har begynt å score mål igjen, sier Lillestrøm-trener Henning Berg til Dagbladet.

Lurt av Solskjær
Berg spilte midtstopper under sir Alex Ferguson fra 1997 til 2000 og fikk med seg to seriegull, et FA-cupmesterskap og ble Champions League-mester i 1999. Midtstopperkjempen trekker paralleller til en annen Molde-eksport som oppnådde heltestatus i den røde delen av Manchester.

— Å bli i United var det lureste Solskjær har gjort. Avslutningskvalitetene hans kombinert med så mange sjanser måtte nesten gi mange mål, sier Berg.

Servitør
Molde-playmaker Magne Hoseth er en av Dioufs servitører på årets gulljagende Molde-lag. Han tror lagkompisen har alle muligheter til å lykkes i Premier League.

— For Mame er «the sky the limit», og med så gode medspillere er jeg sikker på at han vil gjøre det bra. Når Ole Gunnar (Solskjær, journ..anm) får øvd enda mer avslutninger, kommer Mame til å score mange mål, sier 29-åringen.

Senegal-spissen har vært lysende hele sesongen, og da han hamret inn fire mål mot Brann i juni var det ikke vanskelig å se for seg 21-åringen herje i en enda større klubb.

Toppscorer
— Etter det første målet mot Brann sa jeg til ham at «nå reiser du rett til Frankrike». Etter det andre sa jeg «nå kan du velge en klubb i Spania». Da han banket inn det fjerde, sa jeg til ham at «nå kan du velge den klubben du vil». Tre dager seinere var han solgt til United, flirer Hoseth. Mame er for øyeblikket Tippeligaens toppscorer med 12 mål. Stabæk-stopper Inge André Olsen er en av de som har hatt mer enn en håndfull i møte med lyntoget.

— Han har alle forutsetninger for å lykkes, men han har også hatt en fantastisk servitør i Makthtar Thioune, minner Olsen om — som måtte se Diouf skåre et mål da Molde slo Stabæk 3-2 på Telenor Arena i vår.

Molde og Mame Biram Diouf avholder en pressekonferanse om United-overgangen i dag klokken 13. Dagbladet kommer tilbake med flere saker etter dette.

- THE SKY IS THE LIMIT:  Moldes Mame Biram Diouf har herjet i Tippeligaen i år og blir United-spiller fra 1.januar 2010.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX .
- THE SKY IS THE LIMIT: Moldes Mame Biram Diouf har herjet i Tippeligaen i år og blir United-spiller fra 1.januar 2010. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling