- Owen er bevis på at det er enklere å være spiss i United

Henning Berg om Mame-overgangen.

FÅR SJANSER HELE TIDA: - Med så gode medspillere som du har i United er det lettere å skåre mange mål, sier Henning Berg - og viser blant annet til Michael Owen og Ole Gunnar Solskjær. Mame Biram Diouf går fra Molde til United 1.januar 2010. Foto: Erik Berglund/Dagbladet
FÅR SJANSER HELE TIDA: - Med så gode medspillere som du har i United er det lettere å skåre mange mål, sier Henning Berg - og viser blant annet til Michael Owen og Ole Gunnar Solskjær. Mame Biram Diouf går fra Molde til United 1.januar 2010. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Konkurrentene vil hete Wayne Rooney og Dimitar Berbatov i stedet for Rune Ertsaas og Mathias Moström. Men Mame Biram Diouf vil få den beste hjelpen til å fortsette å bøtte inn mål.

— Bare se på Michael Owen, sier tidligere United-kjempe Henning Berg.

Dersom arbeidstillatelsen går i orden, bytter stjerneskuddet Mame Biram Diouf ut Molde og Aker Stadion til fordel for Manchester United og Drømmenes Teater over nyttår. I går signerte han fireårskontrakten på Old Trafford.

Det virker unektelig som et stort steg i en ung fotballkarriere.

Men med tøffere konkurranse følger det også medspillere som holder verdensklasse. Og påfølgende kvalitetsservice foran mål.

— Det er enklere å være spiss i United enn i en dårligere klubb. Du kommer til sjanser hele tida. Bare se på Michael Owen som plutselig har begynt å score mål igjen, sier Lillestrøm-trener Henning Berg til Dagbladet.

Lurt av Solskjær Berg spilte midtstopper under sir Alex Ferguson fra 1997 til 2000 og fikk med seg to seriegull, et FA-cupmesterskap og ble Champions League-mester i 1999. Midtstopperkjempen trekker paralleller til en annen Molde-eksport som oppnådde heltestatus i den røde delen av Manchester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer