- Owen er spissen Solskjær ikke tror kan skyte

Men både Øyvind Alsaker og Roar Stokke er positive til Michael Owen i Manchester United.

PÅ VEI TIL UNITED: Her er Michael Owen i duell med Uniteds Rio Ferdinand i vinter. Owen kan bli sommerens overraskelse på Old Trafford. Foto: REUTERS/Phil Noble
PÅ VEI TIL UNITED: Her er Michael Owen i duell med Uniteds Rio Ferdinand i vinter. Owen kan bli sommerens overraskelse på Old Trafford. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

||| (Dagbladet.no): Det er overgangen som sjokkerer Fotball-England, dersom Michael Owen går gratis til Manchester United.

I formiddag melder Sky Sports at Owen er observert på treningsanlegget Carrington, foran en utvidet legeundersøkelse i dag. 29-åringen skal allerede i går ha fått sitt kne undersøkt av Uniteds medisinske apparat.

En luring
- Jøss! er det første TV2-kommentator Øyvind Alsaker sier når han hører om England-spissens mulige overgang fra Newcastle til Old Trafford.

- Men han er en goalgetter, og Alex Ferguson er en luring.

Alsaker har tidligere skrevet om Owens karrierenedtur på sin TV2-blogg. Der gjenga han også Ole Gunnar Solskjærs oppfatning av Owen.

«Ole Gunnar Solskjær fortalte meg en gang at Owen har kommet langt kun på grunn av sin selvtillit. Han kan ikke en gang skyte, sa Solskjær», skriver Alsaker i bloggen.

KAN IKKE SKYTE? Det er United-trener Ole Gunnar Solskjærs fleipete dom over Owen, ifølge Alsakers blogg. Foto: AP/Nathan Cox
KAN IKKE SKYTE? Det er United-trener Ole Gunnar Solskjærs fleipete dom over Owen, ifølge Alsakers blogg. Foto: AP/Nathan Cox Vis mer

Nå blir kanskje reservelagstrener Solskjær en av sjefene til den tidligere England-spissen.

- Solskjær sa det er selvtilliten som er den store styrken hans. Det med skyting var litt fleipete sagt av Solskjær, sier Alsaker til Dagbladet i formiddag.

Mistet farten?
Alsaker har tro på at Owen fortsatt har det i seg, egenskapene som har ført til 40 mål på 89 landskamper for England - på tross av mange skader og magert med mål de tre siste årene.

- Du kan ikke avskrive en mann som er 29 år og med den trackrecorden, sier Alsaker.

Det største spørsmålstegnet han finner er fysikken.

EN GOALGETTER:  Øyvind Alsaker har tro på Owen, men lurer på om han fortsatt har fart. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
EN GOALGETTER: Øyvind Alsaker har tro på Owen, men lurer på om han fortsatt har fart. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

- Når spillere har gått skadd lenge forsvinner ofte farten. Og hvis Owen mister farten er fyren verdiløs.

TV2-kommentatoren tror manager Ferguson håper Owen kan bli en ny Henke Larsson i United.

- Ferguson gjort dette før, med Henke. Han henter inn noen der det ikke finnes risiko eller store utgifter. Og det var jo en kjempesuksess.

Ingenting å tape
Også TV3-kommentator Roar Stokke er positiv til Owen. Trønderen er United-supporter og ser også likheter med Larsson-grepet for to år siden.

- United har ingenting å tape på dette. Owen vil gå på kvote for spillere som ikke er tiltenkt førsteelleven til Ferguson. Han er bare 29 år, sier Stokke til Dagbladet.

Stokke tror Owen vil bli behandlet forsiktig på Old Trafford, og er tiltenkt en rolle fra start bare i en brøkdel i kampene.

REPRISE? Henrik Larsson var den forrige veteranspissen United hentet. Foto: AFP/MIGUEL RIOPA
REPRISE? Henrik Larsson var den forrige veteranspissen United hentet. Foto: AFP/MIGUEL RIOPA Vis mer

- For Michael Owen er dette julaften, det er en gave å få muligheten. Det er typisk Ferguson å overraske. Mange anser Owen som ferdig, men Ferguson gir ham en siste sjanse i en storklubb, sier Stokke.

Men først må altså Owen gjennom en grundig legetest.

- Legetesten blir kanskje den vanskeligste motspilleren Owen får i sesongen 2009/2010. Jeg skjønner supportere som tenker «hva i all verden?» når de hører om dette. Men Owen en trygg investering, Ferguson raner ikke banken for dette, sier Stokke.

Alsaker humrer godt med tanken på Owen tilbake på Anfield mot gamleklubben, i United-drakt.

IKKE FERDIG: TV3-kommentator Roar Stokke tror United vil være forsiktig med Owen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
IKKE FERDIG: TV3-kommentator Roar Stokke tror United vil være forsiktig med Owen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer

- Dette er en utrolig oppsiktsvekkende historie, du kan tenke deg velkomsten han får på Anfield. Han var aldri noen favoritt, han var fra Chester og mest opptatt av hester. Han var fra middelklassen, og aldri en av gutta i Liverpool, sier Alsaker.

Ser godt ut
Owens agentbyrå lagde en brosjyre på 34 sider om Owen tidligere i sommer. Der ble den tidligere England-spissen presentert som en verdensstjerne i Fernando Torres-klasse - hadde han bare gått unngått skader.

- Michael Owen vil selge endel trøyer i United. Han har et navn. Du skal ikke se bort fra at den kommersielle avdelingen i United setter pris på han. Han er en hyggelig fyr, er en stjerne og ser godt ut. og han vil score endel mål for United, hvis han holder seg skadefri, sier Stokke.

SENKET UNITED: Michael Owen (t.v) scoret mot United i ligacupfinalen i 2003. Foto: REUTERS/Jeff J Mitchell
SENKET UNITED: Michael Owen (t.v) scoret mot United i ligacupfinalen i 2003. Foto: REUTERS/Jeff J Mitchell Vis mer