Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen får ett år til i United

Startet én kamp i Premier League.

BEHOLDER GREPET OM OWEN: Manchester United-manager Alex Ferguson er fornøyd med å ha forlenget kontrakten til Michael Owen med ytterligere en sesong. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix
BEHOLDER GREPET OM OWEN: Manchester United-manager Alex Ferguson er fornøyd med å ha forlenget kontrakten til Michael Owen med ytterligere en sesong. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Michael Owen (31) har forlenget kontrakten med Manchester United med ett år, melder klubbens hjemmeside i dag.

Owen har vært i klubben i to sesonger. Den siste sesongen fikk han kun starte én kamp i ligaen. Manager Alex Ferguson mener det først og fremst skyldes den positive overraskelsen Javier Hernandez har vært i debutsesongen.

- Michael har vist at han er en toppspiller. Det er uheldig at Michael ikke fikk flere sjanser, men formen til Chicharito satte alle i skyggen og samarbeidet hans med Rooney viste seg uvurderlig. Jeg er glad for at Michael blir ett år til, og vi vil forsøke å gi ham flere sjanser i den kommende sesongen, sier skotten.

Owen er også svært godt fornøyd med å få forlenget kontrakten.

- Å spille sammen med så mange gode spillere, under ledelse av en eksepsjonell manager, og foran så mange utrolig lidenskapelige supportere er en stor inspirasjon. Jeg bare gleder meg til neste sesong begynner, sier Owen.

Owen kom gratis til United fra Newcastle sommeren 2009. Det var på flere måter en overraskende og kontroversiell overgang.

For det første var Owen regnet som en falmende stjerne, og representantene til den tidligere Liverpool- og Real Madrid-stjernen laget en 34 siders brosjyre der han ble markedsført som «frisk, oppriktig og pen». Klubber som Stoke og Hull virket som de var nærmest å bite på agnet.

For det andre reagerte mange Liverpool-supportere på at Owen, som slo gjennom på Merseyside som tenåring valgte å skrive under for erkerivalen i Manchester.