«Owen flyr ikke helikopter til treningene»

Slår i hjel rykter i Owen-brosjyra.

VENTER: Om noen dager er Michael Owen arbeidsledig, hvis ikke det kommer en ny klubb på banen. Foto: REUTERS
VENTER: Om noen dager er Michael Owen arbeidsledig, hvis ikke det kommer en ny klubb på banen. Foto: REUTERSVis mer

|||(Dagbladet.no) Michael Owen er kontraktløs 1. juli, og agentene hans jobber nå hardt med å finne en ny klubb til den tidligere storscoreren.

Newcastle rykket ned og rådgiverne til spissen har laget ei 34 sider stor brosjyre hvor Owen blant annet beskrives som «frisk, oppriktig og pen».

Nå er mer av innholdet i jobbsøknaden gjort kjent.

- Tull om skader
Salgsoppgaven er sendt til Premier League-klubber, og er også oversatt til spansk og italiensk. I brosjyra bruker agentene mye plass på å forsøke å ta livet av mytene om at Owen er skadeforfulgt, skriver The Guardian.

- At han er skadeforfulgt er bare tull. Vi satte opp et treningsprogram for ham, slik at han kunne styrke muskulaturen i låret, og nye tester viser at han er helt fin, sier hans personlige fysioterapeut John Green i brosjyra.

Rådgiverne tilbakeviser også flere punkter de mener er «falske tabloidrykter». Ett av dem er at Owen alltid er skadd.

«Mellom januar 2006 og august 2007 var han det, men han har spilt 75 prosent av Newcastles Premier League-kamper, et antall som er det samme som Wayne Rooney, Roque Santa Cruz og Fernando Torres - og det er flere enn Didier Drogba, Robin van Persie og Obafemi Martins,» skriver de.

- Stort navn internasjonalt
De føler også behov for å tilbakevise påstander om at Michael Owen flyr til Newcastle-treningene med helikopter, fra hjemstedet i Cheshire.

«Michael har aldri fløyet hjemmefra til Newcastle. Han har investert i et helikopterselskap og når han har en fridag kan han benytte et helikopter for å komme seg til sitt andre familiehjem i Flintshire.»

Rådgiverne mener at Owen er en spiller som kan generere masse nye inntekter for en klubb, på grunn av merkenavnet sitt. Ifølge brosjyra er det bare David Beckham som har et større navn internasjonalt.

«Hadde det ikke vært for et uheldig opphold i Real Madrid og to skadeforfulgte år i Newcastle, hadde han blitt nevnt i samme åndedrag som Torres og Ronaldo.»

I går ettermiddag ble det kjent at Hull - en klubb som berget plassen på bekostning av Newcastle - kan tenke seg å signere Owen.

- Han er en fantastisk fotballspiller. Han har hatt noen skadeproblemer, men hvis den rette avtalen kan gjøres, vil vi definitivt være interessert i å signere ham, sier styreformann Paul Duffen.