Owen frankerte Porto

Kvartfinale UEFA-cupen: Liverpool- FC Porto 2- 0. Michael Owen & Co leverte varene etter 0- 0 i første kamp. De frankerte Porto, og sendte dem rett ut av UEFA-cupen. Nå lukter semifinaleklare Liverpool for alvor på en «The Treble» light.

Dan Eggen og hans spanske Alavés er også klare for semifinale. Og krølltoppen vil helst slippe å møte Liverpool. Trekningen av semifinalene går i ettermiddag. De to andre lagene i hatten er Kaiserslautern og Barcelona.

- Sterke

- Liverpool virker sterke nå, så da vil jeg heller ha Kaiserslautern som nok er et mye dårligere lag. Men vi må unngå Barcelona for enhver pris, sier Dan Eggen til Dagbladet.

For Liverpool begynner å likne et topplag etter mange magre år. I februar vant de helrøde Ligacupen. Sist helg tok de seg til semifinale i FA-cupen, der lilleputtklubben Wycombe venter. Og i går kveld ble de altså klar for semifinalen i den nest gjeveste europacupen. Ikke siden midten av åttitallet har man kjent en så sterk duft av suksess på Anfield. Målscorer Michael Owen retter likevel fokusen vekk fra pokalracet.

- Ligaen er fortsatt det viktigste for oss. Vi må sikre oss en plass i Champions League neste sesong. Vi ønsker oss flere europeiske kvelder her på Anfield, sa en fornøyd Owen på TV etter kampen.

Praktmål

Og Owen bidro virkelig til å gjøre kampen severdig. Etter at Danny Murphy ga hjemmelaget ledelsen etter en scoring som burde vært annullert for hands, gikk det ikke lang tid før lille Michael fikk alle til å svelge bismaken.

  • Steven Gerrard la knallhardt inn fra høyresida. Høyest av alle i feltet var Owen. Headinga gikk via bakken, og opp i krysset bak en forfjamset portugisisk målmann. Derfra og inn var kampen aldri spennende. Faktisk burde Owen og spisskollega Robbie Fowler scoret minst ett mål til hver. Portos desperat dårlige angrepsspill ga Liverpool-spissene bakrom og sjanser i fleng. Men det ble med 2- 0.

- Vi kom tidlig ut av startblokkene i dag, og det var en solid gjennomført jobb, konkluderer Owen selv.

SJEFEN: Michael Owen scoret ett mål og var glimrende da Liverpool sikret seg semifinaleplass i UEFA-cupen etter 2-0 over Porto.