Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen fristes av Europa

Michael Owen inrømmet for første gang i går at han ikke er fremmed for å forlate Liverpool og flytte utenlands for å bli en bedre fotballspiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lagkameraten i Liverpool, tyskeren Dietmar Hamann, som har fått sin sju år yngre kollega til å vurdere denne muligheten for å få større internasjonal erfaring. Han mener det er sunt for unge spillere å reise ut og heller komme tilbake i en bedre utgave.

- Dietmar har et poeng med at engelske spillere har godt av å møte andre kulturer og andre spillestiler. Man vil utvilsomt få større erfaring ved å reise ut av landet. Det er mange muligheter der for meg der, sier Owen i et intervju med avisen The Mirror.

Dietmar Hamann spilte bare to sesonger i Bayern München før han gikk til Newcastle og til sist endte i Liverpool forrige sesong. Lørdag står de to lagkameratene på hver sine side på Wembley når England og Tyskland møtes til VM-kvalifiseringskamp.

Tyskeren mener at en mulig årsak til at både England og Tyskland har slitt med å hevde seg i mesterskap er mangel på spillere i utlendighet.

- Michael er av de beste spissene som finnes. Han kan enkelt spille seg inn på hvilket som helst av de store klubbene i Europa. Det tror jeg at både han og England hadde hatt godt av, forklarte Hamann.

- Bare se på Frankrike. De har alle sine beste spillere i Italia, Spania eller England. De beste spillerne på det tyske laget som vant VM i 1990 spilte alle i Italia, sa Liverpools tyske midtbanespiller.

FLYTTER? Michael Owen vurderer Spania eller Italia som mulig arbeidsplass.