Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen ga Keegan en opptur

- Men vi var best, sier Birminghams McFadden.

(Dagbladet.no): Birmingham - Newcastle 1-1.

Manager Kevin Keegan advarte før kampen spillerne om at kriserammede Newcastle United fort kan ende opp som stakkars Leeds United, det er faktisk fullt mulig.

Hvorfor viste dagens første omgang mot Birmingham med all mulig tydelighet - før den andre omgangen viste hva som skal til for å unngå Leeds\' skjebne:

Hardt arbeid og offervilje. Som da Michael Owen utliknet James McFaddens ledermål - og med det forhindret atter et Newcastle-tap.

- Vi var det klart beste laget i første omgang. De var best etter pause, men hvis vi hadde satt sjansene våre, hadde kampen blitt helt annerledes, sier McFadden, ifølge Sportinglife.

Newcastle-trøbbel fra start

Keegan stilte med et svært offensivt mannskap fra start. Spisslegendens tanke er helt tydelig at angrep er det beste forsvar.

Skjærenes defensive spill var uansett ikke mye å skryte av de første 45 minuttene av kampen.

Resultatet ble at vertene skapte to store sjanser allerede i løpet av det første kvarteret:

UTLIKNINGEN: Her kaster Michael Owen seg fram og sørger for 1-1 mot Birmingham. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS/SCANPIX
UTLIKNINGEN: Her kaster Michael Owen seg fram og sørger for 1-1 mot Birmingham. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS/SCANPIX Vis mer

• I det 5. spilleminutt fikk James McFadden ballen servert av Newcastle-forsvaret, og skuddet gikk bare så vidt til venstre for mål, via en motspiller.

• Ti minutter seinere var det Mikael Forssells tur til å skyte like utafor, etter forspill av Fabrice Muamba.

Samtidig slet gjestene med å skape annet enn halvsjanser på motsatt side.

Stor fortvilelse

Derfor var det slett ikke ufortjent da Birminghams livlige McFadden på utmerket vis fikk dempet, skutt og scoret fra inne i Newcastles femmeter i det 33. minutt. 

Ballen suste i nettet, til 1-0 og fortvilelse i Newcastle-leiren.

Akkurat hvor stor fortvilelsen var, fikk vi et eksempel på da Sebastian Larsson dyttet Nicky Butt ut på Newcastles benk bare minutter etter scoringen.

Både Keegan og Butt reagerte svært sterkt, og Butt benyttet neste anledning til å sparke Larsson flere ganger i kneet på midtbanen. Larsson lå lenge nede, og ble deretter byttet ut i pausen.

image: Owen ga Keegan en opptur

Newcastles eneste store sjanse før hvilen var det faktisk Birmingham sjøl som stelte i stand. Stephen Kelly var nær ved å sette ballen i eget nett, men Maik Taylor var våken.

Nesten-utlikningen bar uansett bud om det som skulle skje etter pause, nemlig Newcastles opptur. Men den kom først etter at Birmingham fikk løsnet et nytt skremmeskudd.

Hjelp fra Owen

Allerede to minutter ut omgangen kom Forssell alene med Steve Harper, som denne gangen vant duellen.

Så var det endelig duket for Newcastle, nærmere bestemt Michael Owen.

Den tidligere landslagsstjerna kom plutselig helt alene med Taylor, men klarte ikke å vippe ballen forbi målvakta.

Men den tidligere Liverpool- og Real Madrid-spilleren skulle snart slå tilbake, og det med en offervilje som må ha gledet Keegan umåtelig.

Etter godt forarbeid av Obafemi Martins, kastet Owen seg fryktløst inn mellom to motspillere og pirket utlikningen i mål.

Newcastle tok over

Denne scoringen skulle vise seg svært viktig, ikke bare for stillingen, men også for sjøltilliten til menneskene bak de svart- og hvit-stripete draktene.

Newcastle tok nå fullstendig over, og vant blant annet cornerstatistikken 7-0 de første 25 minuttene av omgangen.

Samtidig begynte sjansene å komme, ikke minst da Martins skjøt kjapt mellom beina til en forsvarer i det 67. minutt. Skuddet var godt, men Taylors reaksjonsredning, helt nede ved høyre stolpe, var bedre.

Etter dette skjedde det ikke stort av betydning på Birminghams hjemmebane før i det 81. minutt. Da ble Obafemi Martins byttet ut, fordel Charles N\'Zogbia, og Keegan måtte forsøke å forklare en irritert Martins hvorfor han ble tatt av banen.

Samtidig måtte sjefen også tåle spredt pipekonsert fra Newcastles bortesupportere - og overfor dem må Keegan forsøke å forklare hvorfor han fortsatt ikke har vunnet en eneste ligakamp siden han overtok.

1-0: James McFadden var første omgangs klart beste spiller, og han ble belønnet med et flott mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media