HØYDEPUNKT: Michael Owen trekker fram vinnermålet, scoret i såkalt «Fergie-time» (på overtid av overtida), mot byrival City som høydepunktet fra sist sesong. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
HØYDEPUNKT: Michael Owen trekker fram vinnermålet, scoret i såkalt «Fergie-time» (på overtid av overtida), mot byrival City som høydepunktet fra sist sesong. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

Owen gleder seg mer til å møte City enn Liverpool

- Manchester-derbyet var høydepunktet i fjor.

||| (Dagbladet): Søndag kommer Liverpool til Old Trafford til bortekamp mot nordvest-rivalen Manchester United.

Michael Owen er en av relativt få spillere som har spilt for begge klubbene, og er av enkelte Liverpool-supportere «hatet» fordi han takket ja til et gullkantet tilbud fra United da karrieren hans så ut til å være på hell.

Da han kom til Anfield i fjor, ble han behørig pepet ut. Foran søndagens oppgjør risikerer han å bli ytterligere mislikt av gamleklubbens mest fanatiske tilhengere etter at han svarte dette på hvilket Premier League-oppgjør han gledet seg mest til:

- Antakelig Manchester-derbyet. Det er alltid en fantastisk kamp, og vi hadde det topp i derbyene sist sesong. Det var noen seine scoringer, det var sesongens høydepunkt for meg - å score seint i derbyet (hjemme i september i fjor). Scholes scoret seint i kampen på The Eastlands, sier Owen ifølge The Times (krever innlogging).

En jobb Det vil sikkert provosere en del Liverpool-supportere at de ikke lenger er den viktigste og morsomste motstanderen å møte for de røde fra Manchester.

Owen forklarte foran sitt første møte med Liverpool som United-spiller i fjor høst at han har et litt annerledes forhold til klubbtilhørighet enn mange supportere.

Da var fortsatt mange Liverpool-supportere rødglødende sinte fordi han hadde skiftet beite og endt opp hos erkerivalene i Manchester.

- Folk snakker om lojalitet i fotball, og for en fotballsupporter er det lett å snakke om det. Som far, bror og sønn finnes det ingen som er mer lojal enn meg. Men når du er en fotballspiller, er du ikke supporter. Jeg må tjene til livets opphold, sørge for familien min. Jeg holdt med Everton som guttunge. Jeg holdt aldri med Real Madrid, men jeg spilte for dem. Det er en jobbmulighet, akkurat som alle andres arbeid, sa Owen foran Liverpool - Manchester United på Anfield i fjor.

Owen starter mest sannsynlig på benken mot Liverpool. Wayne Rooney og Dimitar Berbatov har stort sett blitt foretrukket så langt i sesongen, mens Javier «Chicharito» Hernandez spilte sammen med Rooney i 0-0-kampen mot Rangers på tirsdag.

Houllier bekrefter interesse Owen sier at han etter sesongen må vurdere hvor mye han har fått spille, hvor godt han har spilt og hvordan han totalt sett synes sesongen har vært.

Den vurderingen kan få betydning for framtida. Gamlesjefen hans fra Liverpool bekrefter nå at han kan være interessert i å gjenoppta samarbeidet.

- Owen har alltid vært i tankene mine. Jeg liker ham som spiller og som person, sier Aston Villas nyansatte manager Gerard Houllier til Canal+ ifølge Sky Sports.

Houllier avviser at Owen er for gammel til å være interessant for Villa.

- Jeg var i Liverpool 4. september og så Jamie Carraghers testimonialkamp, og jeg så Michael spille en omgang. Han har det fortsatt i beina, sier franskmannen.