- Owen har knust så mange av våre drømmer

Nå skryter Solskjær av Uniteds gratis-spiss.

STORE FORVENTNINGER: Gratis eller ikke, mange United-fans setter mye på at Michael Owen skal levere varene på topp for klubben i kommende Premier League-sesong. Foto: SCANPIX/EPA/AHMAD YUSNI
STORE FORVENTNINGER: Gratis eller ikke, mange United-fans setter mye på at Michael Owen skal levere varene på topp for klubben i kommende Premier League-sesong. Foto: SCANPIX/EPA/AHMAD YUSNIVis mer

(Dagbladet.no): Michael Owens overgang til Manchester United har fått flere av de skeptiske til å heve både øyenbryn og røst.

Om han ikke er aldrende og falmende, har han i det minste mye å bevise, spissen som har slitt med store skadeproblemer det siste året.

Men det har ikke skremt Alex Ferguson fra å vise Owen maks tillit, noe som blant annet ble bevist da den tidligere Liverpool-angriperen ble tildelt arvesølvet drakt nummer 7. Og Ferguson får støtte fra tungt hold.

- Michael er en strålende signering. Jeg har alltid ment at han er en fantastisk spiss, og en fantastisk målscorer, sier Ole Gunnar Solskjær ifølge Manchester Evening News.

- Han har instinktet som gjør at han alltid er på rett plass i boksen, og her i United vet du at du har spillere som vil skape sjanser for deg. Han vil få målene, det er det ingen tvil om, sier Uniteds reservelagstrener.

En annen som har klokkertro på Michael Owen er mannen som inntil nylig spilte med nummer syv på ryggen på Old Trafford, Cristiano Ronaldo.

- Michael er en erfaren spiller. Han har spilt i den største klubben, sier portugiseren, som nå er på plass i Owens tidligere by, Madrid.

- Du får ikke mye press på deg bare fordi du spiller i nummer 7. Dette var en god avgjørelse av United, sier Ronaldo.

Ole Gunnar Solskjær har tidligere uttalt at det først og fremst er selvtilliten som har ført Michael Owen til en stor karriere. Men nordmannen er tydeligvis også imponert over andre kvaliteter hos spissen.

- Han har den evnen til å komme seg foran forsvarerne. Han kan få hodet eller tåa akkurat foran dem, og utnytte halvsjanser. Jeg har spilt mot ham mange ganger, og han har knust så mange av våre drømmer i løpet av sin karriere. Det er stort at han er her, sier Solskjær.

Owen er for tiden på sin første treningsleir med sin nye klubb i Asia, men startet på benken da United møtte en malaysisk ellever i dag. Wayne Rooney og Dimitar Berbatov startet på topp.

SKRYTER: Ole Gunnar Solskjær synes det er strålende at Owen har kommet til klubben.Foto: SCANPIX/AFP/ ALBERTO PIZZOLI
SKRYTER: Ole Gunnar Solskjær synes det er strålende at Owen har kommet til klubben.Foto: SCANPIX/AFP/ ALBERTO PIZZOLI Vis mer