Owen Hargreaves mister sesongstarten igjen

Skademarerittet fortsetter for United-spilleren.

KORT COMEBACK: Owen Hargreaves (t.h.) kom inn i sluttminuttene mot Sunderland i nest siste serierunde i mai i år etter nesten to år på sidelinja. Nå er han tilbake i USA for spesialistbehandling. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
KORT COMEBACK: Owen Hargreaves (t.h.) kom inn i sluttminuttene mot Sunderland i nest siste serierunde i mai i år etter nesten to år på sidelinja. Nå er han tilbake i USA for spesialistbehandling. Foto: Andrew Yates, AFP/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Owen Hargreaves er ikke aktuell for Manchester Uniteds sesongoppkjøring i USA og Canada. Han er riktignok på samme kontinent, men det er ikke noen god nyhet.

- Den dårlige nyheten er at Owen Hargreaves er tilbake i Amerika for å se spesialisten, sier manager Alex Ferguson til klubbens hjemmeside.

Hargreaves' tre år i Manchester United har vært et eneste langt skademareritt.

Etter september 2008 var han ikke i spill før reservelags-comebacket i mars i år og et kort innhopp i førstelagskampen mot Sunderland i mai. I løpet av det lange fraværet ble han operert i begge knær.

- Vet ikke når Etter Englands VM-exit nylig, nevnte landslagssjef Fabio Capello 29-åringen Hargreaves som en av de han mente kunne styrke laget hans.

Nå er det usikkert hvor fort det kan bli aktuelt. Ferguson kan ikke gi noe tidsperspektiv på skaden til midtbanespilleren som kom fra Bayern München i 2007.

- Han vil ikke være klar til sesongstart. Jeg vet ikke når han vil være tilbake, sier Ferguson.

Manageren forteller imidlertid at han regner med å ha Antonio Valencia, Nani og Michael Owen tilgjengelig til Uniteds seriestart mot Newcastle på Old Trafford 16. august. Owen blir trolig hjemme mens laget reiser til USA og Canada, men er i god trening.

Usikkert for Rio Det er mer uavklart når det gjelder Rio Ferdinand, som skadet kneet på Englands første trening i Sør-Afrika.

- Det er avhengig av utviklingen de neste ukene, sier manageren.

Brasilianske Anderson trenger litt mer tid for å bli klar, men er i rute.

- Det går bra med ham, han trener hardt, men det vil bli i slutten av september, sier Alex Ferguson.