Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen-hattrick ga United gruppeseieren

Reservelaget overbeviste mot Wolfsburg.

Manchester United's Michael Owen celebrates scoring during the UEFA Champions League group B football match Wolfsburg vs Manchester United in the northern German city of Wolfsburg on December 8, 2009.    AFP PHOTO DDP / RONNY HARTMANN
Manchester United's Michael Owen celebrates scoring during the UEFA Champions League group B football match Wolfsburg vs Manchester United in the northern German city of Wolfsburg on December 8, 2009. AFP PHOTO DDP / RONNY HARTMANN Vis mer

|||(Dagbladet): Med denne lagoppstillingen var det mange som forventet at United ville få det tøft i kveldens bortekamp mot Wolfsburg i Champions League:

Kuszczak, Evra, Anderson, Park, Carrick, Nani, Scholes, Fletcher, Gibson, Owen, Welbeck.

13 spillere manglet og før kampen spøkte Alex Ferguson med at han skulle teste ut én mann i forsvar. Men unggutta og reservelagsspillerne lot seg ikke overkjøre.

Slo tilbake
Førsteomgangen var relativt jevnspilt og så ut til å gå mot 0-0. Men den ikke fullt så unge Michael Owen ledet an og headet enkelt inn 1-0 etter et innlegg fra Luis Nani minuttet før pause.

Andre omgang startet med tysk dominans. Etter ti minutters spill varter hjemmelaget opp med flott kombinasjonsspill på venstresida. Edin Dzeko fikk revet seg løs og headet knallhardt i mål etter et flott skrudd innlegg fra Marcel Schafer.

Wolfsburg så nå ut til å styre kampen. De hadde flest og best sjanser, men United-keeper Kuszczak vartet opp med flere gode redninger. Og den uvanlige forsvarsrekka trenger ikke skamme seg i kveld.

Gammel og god
Men så ble det Michael Owens kveld. 2-1-scoringen får han gratis av Obertan. Han fintet vekk to mann på venstrekanten før han la ballen inn til Owen som kom på løp. Han trengte knapt flytte på foten for å sette ballen i mål.

Wolfsburg fikk en kjempesjanse etter nitti minutter. Men Riether fomler når han skal sette ballen i mål fra kloss hold. United setter i gang en kjapp kontring, Owen løper så fort han kan, litt tregere enn i gamle dager, men holder seg foran Wolfsburg-spillerne og sender ballen i nettet.

Dette var Owens første hattrick for United.

- Mine tre mål stjeler vel medieoppmerksomheten, men dette var en stor laginnsats. Jeg forsøkte å ligge lavt for å hjelpe forsvaret siden så mange spillere var borte, sa matchvinneren til nyhetsbyrået PA.

Stolt Ferguson
Owen blir 30 år neste mandag og håper på lett motstand videre i Champions League.

- Det er flott at vi vant gruppa slik at vi får hjemmekamp sist. Jeg skal ikke lyve, jeg ønsker meg så svak motstand som mulig. Men når ett lag har blitt nummer én eller to i gruppespillet så er det ingen svake lag igjen. Men jeg vil helst unngå de største gutta, sa Owen etter kampen.

- Michael har blitt stadig bedre etter at han kom til oss. Han er alltid en trussel, sa Ferguson etter kampen.

Manageren var veldig stolt av sine unge uerfarne spillere.

- Det er spillere av høy kvalitet der ute, du må bare stole på dem. De gjør jobben sin og det beviste de igjen i kveld.

Magnus Wolff Ekrem satt på United-benken, men fikk ingen debut i Champions League denne gangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media