Owen kan bli Uniteds nye spiss

Har ikke scoret på et halvt år.

SAMMEN FOR KLUBBLAGET: Wayne Rooney kan få sin tidligere spisskollega for England, Michael Owen, som United-kompis. Foto: REUTERS/Darren Staples
SAMMEN FOR KLUBBLAGET: Wayne Rooney kan få sin tidligere spisskollega for England, Michael Owen, som United-kompis. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

||| (Dagbladet.no): Det er neppe signeringen Manchester United-fansen drømmer om. På tross av at manager Alex Ferguson har fått 824 millioner kroner på konto for Cristiano Ronaldo går United for en gratisspiss i sommer.

Mannen er Michael Owen, bosmanspilleren fra Newcastle som ikke har nettet siden 10. januar.


Legetest i dag?

En rekke britiske aviser skriver at Ferguson har blinket seg ut 29-åringen som Uniteds neste spissforsterkning, etter at de ble snytt for Karim Benzema onsdag.

The Guardian mener United er så nær en Owen-signering at den lille angriperen gjennomgår en omfattende legetest hos klubben allerede i dag.

En Manchester United-talsmann sier til BBC at de ikke vil kommentere ryktene om Owen. Men blir han klar får ligamesterne en spiss som ikke engang Blackburn-manager Sam Allardyce vil ha, rett og slett fordi Owen har vært skadeforfulgt i flere år.

- Problemet med Michael er skadene. Vi har ikke råd til å skaffe oss en spiller som kommer til å være ute av laget og ikke kan garantere meg mer enn 30 kamper per sesong. Det er uheldig for Michael, men hvis du ser på de tre siste årene er det klart at jeg ikke kan gamle med det, sa Allardyce nylig.

Owen kom til Newcastle fra Real Madrid i 2005, men skapte sitt navn som en rask, målfarlig og talentfull angriper i Liverpool mellom 1996 og 2004.

Det siste halvåret har han vært nærmest skadefri, uten at det har resultert i en eneste scoring. Han ble også vraket av Newcastle-manager Alan Shearer på tampen av nedrykkssesongen.

Koblet til Stoke og Hull
Og da kontrakten hans løp ut i sommer ble 29-åringen først koblet til Hull og Stoke i Premier League. I jakten på en ny klubb gikk Owens agentfirma gikk så langt at de sendte rundt en 34-siders pr-brosjyre på spissen, der han ble markedsført som «frisk, oppriktig og pen».

Ifølge The Times vil Owen mer enn halvere lønna si dersom han skriver under for United. Avisa skriver at Owen går ned til ei ukelønn på drøyt 500 000 kroner dersom han består legetesten på Old Trafford. Daily Mail hevder at Owen får betalt etter hvor mye han spiller i United neste sesong.

VRAKET I NEWCASTLE: Vårens Newcastle-sjef Alan Shearer mente Owen ikke var god nok for nedrykkslaget på slutten av sesongen. Foto: AP/Scott Heppell
VRAKET I NEWCASTLE: Vårens Newcastle-sjef Alan Shearer mente Owen ikke var god nok for nedrykkslaget på slutten av sesongen. Foto: AP/Scott Heppell Vis mer