Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen kan miste hele sesongen

Roeder frykter det verste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Michael Owen fikk konstatert et ødelagt leddbånd i kneet etter VM-kampen mot Sverige 20. juni, gikk de første prognosene ut på at Newcastle-spissen ville være ute av spill i rundt fem måneder.

Nå ser det ut til at skaden er langt verre enn antatt.

- Det er en langtidsskade. Jeg vet ikke om han kan spille igjen denne sesongen, sier Roeder til BBC Radio Newcastle.

Skaden inntraff da kneet til Owen sviktet bare 50 sekunder inn i kampen mot Sverige - uten at noen spillere var i nærheten av ham.

Plages av skyldfølelse

Om Owen mister hele sesongen, bedrer det neppe på samvittigheten til England-spissen. Følelsen av å svikte klubben og supporterne har herjet Owen - som tidligere har uttalt at han ikke synes synd på seg selv, men på de som har støttet ham.

- Jeg føler virkelig skyld når jeg tenker på folkene i Newcastle United. Jeg tenker på styreformannen, Freddy Shepherd, som har betalt så mye for meg, på manageren som har holdt kontakten i turneringen og støtttet meg. Og jeg tenker på supporterne som har bare sett meg i 11 kamper, har Owen sagt.

Setter ingen comeback-dato

image: Owen kan miste hele sesongen

Roeder vil ikke legge noe mer press på Owen ved å fastsette en dato for når han forventer å ha Owen tilbake på banen.

- Michael har en skade det vil ta tid å reparere. Hvis vi setter en dato på det, og for eksempel sier at han vil være tilbake i mars, og han ikke er det, vil det forårsake enda mer problemer, sier Roeder.

Ifølge BBC er Owens leddbånd-operasjon utsatt til september, fordi han ba en operasjon som kunne reparere brusk-skaden det skadde høyrekneet i juli.

SKADEFORFULGT: Ikke lenge etter at Michael Owen var tilbake etter beibrudd, ødela han et leddbånd i kneet under sommerens VM-kamp mot Sverige. Nå er hele sesongen i fare. Foto: REUTERS
SKADEFORFULGT: Ikke lenge etter at Michael Owen var tilbake etter beibrudd, ødela han et leddbånd i kneet under sommerens VM-kamp mot Sverige. Nå er hele sesongen i fare. Foto: REUTERS Vis mer