Owen klar for Newcastle

Skriver under fireårskontrakt.

(Dagbladet.no): Liverpool hostet ikke opp nok penger for sin tidligere angriper.

Dermed bestemte England-spiss Michael Owen seg for Newcastle. Klubben fikk tilslaget med et bud til Real Madrid på 199 mill. kroner.

Newcastle bekrefter overgangskuppet på sin offisielle hjemmeside. 25-åringen skal bare gå gjennom den medisinske kontrakten før overgangen er endelig.

Han får en fireårskontrakt med St. James\' Park-laget.

- Newcastle-fansen elsker spisser, og Michael er en fantastisk målscorer. Han er en vi gjerne bygger laget rundt, og vi håper at han kan bringe suksess til klubben, sier Newcastle-styreformann Freddy Shepheard.

Owen blir spissmakker med sin gamle England-kollega Alan Shearer (35) på Tyneside. Overgangen knuser Newcastles overgangsrekord, som ble satt da Shearer kom fra Blackburn i 1996.

- Å få Michael til St. James\' Park står side om side med kjøpet av Alan Shearer som mitt stolteste øyeblikk i Newcastle United, sier Shepheard.

Owen ville først bare lånes ut til Newcastle, for Liverpool fristet mest. Gårsdagens prat med begge klubber endret på det.

SHEARER OG OWEN GJENFORENT: Her er Alan Shearer og Michael Owen for England i 1998. Nå danner de to spisspar for Newcastle. Foto: Scanpix/Reuters
SHEARER OG OWEN GJENFORENT: Her er Alan Shearer og Michael Owen for England i 1998. Nå danner de to spisspar for Newcastle. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Nå debuterer den målfarlige angriperen trolig mot Fulham neste helg.

Oppgaven er enkel, sørge for at Newcastle scorer sitt første ligamål for sesongen.

NEWCASTLE-GUTTER: Michael Owen forhørte seg sikkert med Jonathan Woodgate, som kom nettopp fra Newcastle til Real.