Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Owen kommer aldri til å kysse United-logoen

Men varsler målfeiring på Anfield.

FEIRER GJERNE: Michael Owen jubler når han lykkes i jobben sin, som går ut på å score for Manchester United. Også om det skjer mot Liverpool på Anfield på søndag. Men han kommer ikke til å kysse klubblogoen til noen klubb han spiller for.Foto: Dave Thompson, AP/PA/Scanpix
FEIRER GJERNE: Michael Owen jubler når han lykkes i jobben sin, som går ut på å score for Manchester United. Også om det skjer mot Liverpool på Anfield på søndag. Men han kommer ikke til å kysse klubblogoen til noen klubb han spiller for.Foto: Dave Thompson, AP/PA/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet.no): Mange Liverpool-fans var rasende da Michael Owen skrev kontrakt med Manchester United i sommer.

Selv om han har spilt i Real Madrid og Newcastle i mellomtida, var det i Liverpool han slo gjennom med scoring i debuten mot Wimbledon allerede som 17-åring i 1997. Fram til 2004 spilte han 216 kamper og scoret 118 mål for klubben fra Merseyside.

Nå er han på lønningslista til erkerivalene fra Manchester.

Vil feire på Anfield
Owen skulle ønske supporterne kunne respektert ham for det bidraget, men når han kommer til Anfield med United på søndag, er han forberedt på hets og piping fra tribunene.

- Hør her, jeg er bare et menneske. Jeg ville foretrukket om folk satt seg ned og anerkjente hva du har gjort for dem og for laget før i tida. Men jeg er ganske realistisk også, og nå spiller jeg for erkerivalene deres. Jeg holder ikke pusten, du kan skrive det sånn, sier Owen i et stort intervju med Daily Mail-magasinet «Live mag».

En del spillere dropper målfeiringen hvis de scorer mot gamleklubben. Spesielt rett etter en overgang. Owen varsler imidlertid at han vil feire som vanlig om han scorer på søndag. Og forsøker å sette lojalitetsbegrepet i perspektiv for supporterne.

- Folk snakker om lojalitet i fotball, og for en fotballsupporter er det lett å snakke om det. Som far, bror og sønn finnes det ingen som er mer lojal enn meg. Men når du er en fotballspiller, er du ikke supporter. Jeg må tjene til livets opphold, sørge for familien min. Jeg holdt med Everton som guttunge. Jeg holdt aldri med Real Madrid, men jeg spilte for dem. Det er en jobbmulighet, akkurat som alle andres arbeid.

- Kysser aldri drakta
Samtidig sier han at man føler seg mer knyttet til en klubb jo lenger man spiller der. Han følger med på resultatene til Real Madrid og Newcastle, uten at han er mindre lojal mot Newcastle av den grunn.

Det finnes spillere som kysser klubblogoen for å vise sin uendelige støtte til klubben før de rekker å spille en eneste kamp for dem. Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo gjorde det begge da de ble presentert som henholdsvis Barcelonas og Real Madrids storkjøp i sommer.

Owen er ikke så begeistret for slike gester.

- Jeg er ingen tilhenger av logo-kyssing. Jeg har aldri gjort det før, og jeg kommer aldri til å gjøre det, lover han.

KLINING PÅ FØRSTE DATE: Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo kysset klubblogoen til henholdsvis Barcelona og Real Madrid da de ble vist fram for supporterne i sommer. Foto: AFP/AP/Scanpix
KLINING PÅ FØRSTE DATE: Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo kysset klubblogoen til henholdsvis Barcelona og Real Madrid da de ble vist fram for supporterne i sommer. Foto: AFP/AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling