- Owen kommer på jobb med et smil om munnen

Ferguson liker det han har sett den første uka.

KOSER SEG: Michael Owen har hatt en trivelig første uke i Manchester United, forteller hans nye sjef Alex Ferguson. Her forlater Owen Bridgewater sykehus etter legesjekken forrige fredag. Foto: AFP/Scanpix
KOSER SEG: Michael Owen har hatt en trivelig første uke i Manchester United, forteller hans nye sjef Alex Ferguson. Her forlater Owen Bridgewater sykehus etter legesjekken forrige fredag. Foto: AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Det ble hevet noen øyenbryn da Manchester United snappet opp Michael Owen gratis forrige uke.

Men all erfaring tilsier at manager Alex Ferguson vet hva han driver med.

Og etter å ha sett Owen på trening denne uka, mener skotten at han har en real goalgetter på gang.

- Det er ingen tvil om at han virkelig kan finne tilbake til scoringsformen hos oss. Men han har egentlig aldri mistet den, sier Ferguson ifølge Daily Mail.

Latterliggjort brosjyre
Owen har slitt med stadige skadeavbrekk i tida i Newcastle, og da klubben rykket ned, virket han nesten desperat i jakten på en ny klubb. Rådgiverne hans laget en salgsbrosjyre som har blitt mye latterliggjort.

Og jobbsøknaden skrek jo etter å bli gjenstand for vitsing. Over 34 sider ble det fortalt at Owen var pen og at han ikke flyr helikopter til trening.

Lenge var det bare Hull og Stoke som lot seg overbevise nok til å komme med tilbud, mens Everton viste en viss interesse. Før Alex Ferguson ringte direkte til Owen og inviterte ham på frokost.

- Han koser seg
Og Ferguson ser forbi problemene Owen har hatt, og mener spissen som slo gjennom i Liverpool som tenåring fortsatt har det en toppklubb som Manchester United trenger.

KJENTFOLK: Michael Owen (t.h.) kjenner flere av United-spillerne fra landslaget. Her sammen med Owen Hargreaves og Wayne Rooney foran VM-kampen mot Sverige i Köln i 2006. Owen ble forøvrig båret av banen etter ett drøyt minutts spill.Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
KJENTFOLK: Michael Owen (t.h.) kjenner flere av United-spillerne fra landslaget. Her sammen med Owen Hargreaves og Wayne Rooney foran VM-kampen mot Sverige i Köln i 2006. Owen ble forøvrig båret av banen etter ett drøyt minutts spill.Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer

- Selv om han hadde noen skadeproblemer i Newcastle, har han opprettholdt den fantastiske mål-per-kamp-statistikken han har hatt gjennom hele karrieren, sier Sir Alex.

Men aller viktigst er det at han liker det han har sett av spissen på trening denne uka.

- Jeg ha vært riktig fornøyd med hvordan han har trent. Han har jobbet hardt, men hovedsaken er at han kommer på jobb med et smil om munnen. Han koser seg skikkelig, sier United-sjefen.

Forberedt på kritikk
Owen er forberedt på at han kan bli offer for en del drittslenging etter klubbvalget. Liverpool-fans vil ha tøft for å svelge at han nå skal spille for erkerivalen.

- Jeg har antageligvis tatt imot mer dritt de siste par åra enn i resten av karrieren min til sammen. Det er mange folk der ute som kan være ganske slemme eller bitre, sier han til Sky Sports News.

Men de fleste andre enn Liverpool-supporterne vil nok forstå Owens valg. Med tanke på at alternativene var Hull, Stoke og Manchester United, ville mange fotballspillere gjort det samme som 29-åringen.